MM Tickets is gesloten van maandag 5 juli tot en met maandag 17 augustus en is opnieuw open vanaf dinsdag 18 augustus. 

Sluiten

Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

LA MONNAIE DE MUNT

Alain Altinoglu

Muziekdirecteur

De Franse dirigent Alain Altinoglu werd in 1975 geboren in Parijs en studeerde er aan het Conservatoire national supérieur de musique, waar hij tegenwoordig ook doceert. Nadat hij het Symfonieorkest van de Munt dirigeerde in Cendrillon (Massenet) en diverse concerten, werd hij in januari 2016 muziekdirecteur van de Munt. Sindsdien bracht hij aan het hoofd van ‘zijn’ orkest gevierde interpretaties van Rimski-Korsakovs De gouden haan en Het sprookje van Tsaar Saltan, Verdi’s Aida, Wagners Lohengrin en Tristan und Isolde, Poulencs Dialogues des Carmélites, Donizetti’s Don Pasquale en de Bartók-diptiek Hertog Blauwbaards burcht & De wonderbaarlijke mandarijn – naast een breed symfonisch repertoire: van Beethoven naar Stravinsky over Brahms, Berlioz, Fauré, Janáček, Bartók en Ravel.

De voorbije seizoenen maakte Alain Altinoglu onder meer een succesvol debuut in Bayreuth met Lohengrin (Wagner) en aan het Londense Royal Opera House Covent Garden met Don Giovanni (Mozart). Andere hoogtepunten zijn Les Troyens (Berlioz) aan de Wiener Staatsoper, de wereldcreatie van Rote Laterne (Christian Jost) aan het Opernhaus Zürich, Manon Lescaut (Puccini) aan de Bayerische Staatsoper, de Tsjajkovski-‘double bill’ Jolanta / De notenkraker aan de Opéra de Paris en nieuwe producties van Macbeth (Verdi, Wiener Staatsoper), Salome (Strauss, Deutsche Oper Berlin) en Pelléas et Mélisande (Debussy, Opernhaus Zürich en Wiener Staatsoper).

Daarnaast voert hij geregeld prominente orkesten aan als het Chicago Symphony Orchestra, het Philadelphia Orchestra, de Wiener Philharmoniker, het Orchestre National de France, het Orchestre de Paris, de Staatskapelle Dresden, het Tonhalle Orchester Zürich en de Berliner Philharmoniker.

Dit seizoen dirigeert Alain Altinoglu in deMunt de nieuwe wereldcreatie van Pascal Dusapin, Macbeth Underworld, Les Contes d’Hoffmann (Offenbach) en Der Rosenkavalier (Strauss), naast de zo goed als volledige concertcyclus, die grotendeels in het teken staat van Strauss en Tsjajkovski.

Als pianist wijdt Alain Altinoglu zich samen met mezzosopraan Nora Gubisch aan het liedrepertoire. Met zijn familieboek Maestro Muziek! en zijn populaire familieconcerten, zoals dit seizoen Till Eulenspiegel for Kids laat hij kinderen de wereld van de klassieke muziek ontdekken.

Agenda