De Munt heeft kennis genomen van de maatregelen die de federale regering oplegt voor indooractiviteiten. Op dit moment onderzoeken wij wat de concrete gevolgen zijn voor alle betroffen voorstellingen. Tickethouders zullen volgende week bericht ontvangen van de Munt.

 

Sluiten

Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

DE MUNT LA MONNAIE

© Etienne Andreys

Opera

Hertog Blauwbaards burcht & De wonderbaarlijke mandarijn

Béla Bartók

Inleiding

“Hoop, droombeelden, verre mysteries... Wat brengt ons deze vertelling?” De proloog van Hertog Blauwbaards burcht nodigt ons uit om het werk te bekijken als een raadselachtig avontuur. Het ontvouwt zich volgens het ritme van het openen van de deuren van het kasteel: elke deur geeft toegang tot een andere wereld, wat Bartók de mogelijkheid geeft om compacte, suggestieve muziek te schrijven. Dirigent Alain Altinoglu en Christophe Coppens, die vorig seizoen bij ons zijn operadebuut maakte met een eigenzinnige enscenering van Het sluwe vosje, begeleiden ons op deze omzwerving. Het intimistische Hertog Blauwbaards burcht wordt gevolgd door Bartóks duivelse pantomime De wonderbaarlijke mandarijn. In het tumult van de stad probeert een prostituee een van haar klanten te beroven – een onkwetsbare mandarijn die toch voor de omhelzing van de vrouw zal bezwijken. Zo volgen, in een sfeer van geweld en mysterie, twee duetten elkaar op... Of gaat het misschien om twee facetten van eenzelfde paar?

Synopsis

Twee werken na elkaar op dezelfde avond, twee werken die de krochten van de menselijke geest en zijn fantasmen in beeld brengen. In de opera laat Blauwbaard zijn nieuwe echtgenote zijn kasteel betreden. Zij is vastbesloten om een licht te werpen op het verleden van haar echtgenoot en wil de verborgen hoekjes van zijn ziel blootleggen. Uiteindelijk ontdekt ze de drie vrouwen van Blauwbaard die haar voorafgingen, ingeslapen, en ze vervoegt hen in de duisternis. De balletpantomime De wonderbaarlijke mandarijn toont ons een prostituee en haar klant, een onkwetsbare mandarijn die pooiers trachten te vermoorden, maar die uiteindelijk slechts zal bezwijken in de omhelzing van de vrouw. 

Downloads
Galerij

Galerij

 

Hertog Blauwbaards burcht & De wonderbaarlijke mandarijn — Inleiding door Frederic Delmotte by La Monnaie De Munt
Bezetting
Bezetting

Muzikale leidingALAIN ALTINOGLU
Regie & kostuumsCHRISTOPHE COPPENS
DecorsCHRISTOPHE COPPENS & I.S.M.ARCHITECTEN
BelichtingPETER VAN PRAET
VidéoJEAN-BAPTISTE PACUCCI, SIMON VAN ROMPAY
KoorleidingMARTINO FAGGIANI

Hertog Blauwbaards burcht

ProloogGÁBOR VASS
A kékszakállú hercegANTE JERKUNICA
JuditNORA GUBISCH

De wonderbaarlijke mandarijn

Eerste prostitueeVINCENT CLAVAGUERA-PRATX
Tweede prostitueeMERCHE ROMERO
Derde prostitueeBRIGITTA SKARPALEZOS
De pooierDAN MUSSETT
Een oude manNORBERT DE LOECKER
Een jonge manAMERIGO DELLI BOVE
Een mandarijnJAMES VU ANH PHAM

Symfonieorkest en koor van de Munt

ProductieLA MONNAIE / DE MUNT

Data & tickets

Data