De Munt heeft kennis genomen van de maatregelen die de federale regering oplegt voor indooractiviteiten. Op dit moment onderzoeken wij wat de concrete gevolgen zijn voor alle betroffen voorstellingen. Tickethouders zullen volgende week bericht ontvangen van de Munt.

 

Sluiten

Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

DE MUNT LA MONNAIE

© Brooke DiDonato

Opera

Het sprookje
van Tsaar Saltan

Nikolaj Rimski-Korsakov

Inleiding

Het sprookje van tsaar Saltan, zijn beroemde en machtige zoon, de dappere krijgerprins Gvidon Saltanovitsj, en de wonderschone Zwaanprinses

Sommige opera’s hebben niet meer dan hun titel nodig om tot de verbeelding te spreken. Nikolaj Rimski-Korsakov liet zich in 1899 inspireren door een van de gevierde sprookjes van Aleksandr Poesjkin en leverde ter ere van diens honderdste geboortedag een heerlijk fantasievolle opera af, met de ‘‘Vlucht van de Hommel’’ als instant hit. Een gezongen ‘Er was eens…’, waarin het talent voor melodie en orkestratie van de componist perfect samenspant met de soms absurde humor en oeverloze fantasie van de dichter. Dirigent Alain Altinoglu kan zich net als bij De gouden haan helemaal uitleven als orkesttovenaar, terwijl de Russische regisseur Dmitri Tcherniakov na zijn spraakmakende enscenering van Il trovatore terugkeert voor een psychologisch gelaagde afsluiter van het operaseizoen.

Synopsis

Tsaar Saltan huwt met de jongste van drie zussen, nadat hij heeft gehoord dat zij hem het liefst van al een heldhaftige zoon en troonopvolger wil schenken. Haar jaloerse zussen en de oude tante Babaricha laten het daar niet bij en zorgen er met een list voor dat de Tsaritsa samen met haar pasgeboren zoon Gvidon in zee wordt gegooid. In een ton spoelen ze aan op een betoverd eiland, waar de snel opgroeiende tsarenzoon een zwaan uit de handen van een magiër redt. Uit dankbaarheid helpt de zwaan Gvidon om in de gedaante van een hommel zijn vaderland terug te kunnen bezoeken. Drie wensen, drie wonderen en drie hommelsteken later kunnen vader en zoon elkaar eindelijk leren kennen.

Galerij

Galerij

 

Het sprookje van Tsaar Saltan | Inleiding door Frederic Delmotte by La Monnaie De Munt
Bezetting
Bezetting

Muzikale leidingALAIN ALTINOGLU
Regie en decorDMITRI TCHERNIAKOV
KostuumsELENA ZAYTSEVA
Art direction video & BelichtingGLEB FILSHTINSKY
KoorleiderMARTINO FAGGIANI

Tsar SaltanANTE JERKUNICA
Tsaritsa MilitrisaSVETLANA AKSENOVA
TkatchikhaSTINE MARIE FISCHER
PovarikhaBERNARDA BOBRO
BabarikhaCAROLE WILSON
Tsarevitch GvidonBOGDAN VOLKOV
Tsarevna Swan-Bird / LyebyedOLGA KULCHYNSKA
Old manVASILY GORSHKOV
Skomorokh / ShipmanALEXANDER VASSILIEV
Messenger / ShipmanNICKY SPENCE
ShipmanALEXANDER KRAVETS

Symfonieorkest en koor van de Munt

ProductieDE MUNT / LA MONNAIE
CoproductieTEATRO REAL MADRID

AudiodescriptieINTER, AUDIOSCENIC

In coproductie met Shelter Prod en Prospero MM Productions met de steun van Taxshelter.be en ING met de steun van de tax shelter van de Belgische federale overheid

Data & tickets

Data