De Munt heeft kennis genomen van de maatregelen die de federale regering oplegt voor indooractiviteiten. Op dit moment onderzoeken wij wat de concrete gevolgen zijn voor alle betroffen voorstellingen. Tickethouders zullen volgende week bericht ontvangen van de Munt.

 

Sluiten

Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

DE MUNT LA MONNAIE

© Colin Hutton / Millennium Images UK

Opera in concert

The King
and
his Favourite

Nog tot en met 19.3.2021

Inleiding

Koningen, koninginnen en hun favorieten… Of hoe onze artiesten in tijden van pandemie niet opgeven. Nu het grootse Donizetti-project Bastarda (over het leven van Elizabeth I) is uitgesteld, ontstond vanuit het team een nieuw, maar verwant project, dat in de vorm van een streaming wordt aangeboden. Doorheen de ogen van één bevoorrechte toeschouwer – een jong meisje dat zo heeft uitgekeken naar deze uitvoeringen – krijgt de kijker thuis, in twee avonden, het beste uit Donizetti’s La favorita en Rossini’s Elisabetta, regina d’Inghilterra. Met het belcanto-repertoire als leidraad, en een fabuleuze cast op scène, wordt het conflict tussen liefde en macht in exemplarische koninklijke figuren zo verder belicht.  

The King and his favourite

La favorita is buiten Italië het best bekend in de oorspronkelijke Franse versie die Gaetano Donizetti voor de Parijse Opéra componeerde (1840). Op enkele wijzigingen na vertellen beide werken hetzelfde verhaal. Tegen de achtergrond van de machtsstrijd tussen Kerk en Staat wil Alfonso XI van Castilië zich ontdoen van zijn rechtmatige echtgenote, ten voordele van zijn maîtresse en ‘favoriete’ Leonora. Maar het gebruikelijke lieto fine (happy end) van de vroeg-negentiende-eeuwse opera (zie Elisabetta, regina d’Inghilterra) heeft ondertussen plaats gemaakt voor een tragische ontknoping…

Tickets Streaming
Downloads
Galerij

Galerij

Bezetting
Bezetting

Muzikale leidingFRANCESCO LANZILLOTTA
KoorleiderJORDI BLANCH TORDERA
Visueel concept en scènische invullingOLIVIER FREDJ
Belichting URS SCHÖNEBAUM
Artistieke medewerkingCECILIA LIGORIO
Realisatie orkestopnameSIMON VAN ROMPAY

AlfonsoVITTORIO PRATO
LeonoraRAFFAELLA LUPINACCI
BaldassareLUCA TITTOTO
FernandoENEA SCALA
InesVALENTINA MASTRANGELO
Don GasparoGAVAN RING
The ChildALEXANDRA HERZOG

Symfonieorkest en koor van de Munt

Productie De Munt / La Monnaie

In coproductie met Shelter Prod en Prospero MM Productions, met de steun van Taxshelter.be en ING
Met de steun van de tax shelter van de Belgische federale overheid

Data & tickets

Data