Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

LA MONNAIE DE MUNT

De Partners

Er doen heel wat mensen en organisaties mee aan dit project. Een overzicht.

Deelnemende Brusselse organisaties

Araf (GC Pianofabriek), Brussels Experimental (GC de Kriekelaar), Are these Waves with Brussels Brecht-Eislerkoor (BBEK), Atelier de Alphabetisation (Centre Culturel La Villa de Ganshoren), Atelier de Menuisierie & la Maison des Hommes & WebTV (Foyer vzw), Brussels Ouderenplatform (BOP) vzw, Calame ASBL et Change ASBL, Caleidoscoop (GC Vaartkapoen, Palhik Mana vzw), Ateliers du Temps Libre (Centre Culturel Wolubilis), Choir Zamâan AWSA (Awsa - Arab Women's solidarity association – Belgium), Circus Zonder Handen, City Zoom (GC Pianofabriek, Piazza Dell' Arte, Gemeente Sint-Gillis / Commune de Saint-Gilles), Globearoma), Jetse academie Muziek-Woord-Dans, KoorMAchorale (GC De Zeyp, Labolobo asbl), Le Silex asbl, Brussels Young  Wrestling Style, Maison de Quartier Communale Liberateurs, Master Gestion Culturelle (ULB), On the Road (Centre Croix-Rouge de Manhay, Pianofabriek), Psycho-Sociaal Centrum Sint-Alexius-Elsene / Kaos vzw, Toile CiREe (GC Essegem), Urban Woorden, VoiceKontakt (GC Kontakt), MegafoniX (MET-X), WoodWideWeb

ONZE partnerzalen
 • De Buren
 • Muntpunt Grand Café
 • De Ambrassade
 • The Dominican Hotel Brussels
 • Muntpunt
   
Andere partners
 • Cercle d'Amis du 27 Mars (een initiatief van Didier & Myriam de Callataÿ)
 • equal.brussels
 • Foundation ENGIE
  Sinds 1994 is de ENGIE Groep een trouwe partner van De Munt. Een partnership dat in eerste instantie als doel had om de creaties van De Munt te steunen, maar dat al snel een sociale dimensie kreeg door de steun van ENGIE aan het sociale project van De Munt “Een brug tussen twee werelden”. Dit project heeft als doelstelling om sociale contacten te leggen en de toegang tot cultuur, muziek en opera voor iedereen mogelijk te maken. Een waarde die gedeeld wordt door de Stichting ENGIE die talrijke projecten ondersteunt die zich inzetten voor de integratie van kinderen en jongeren via cultuur, sport of onderwijs. De Stichting ENGIE, in 2010 opgericht in Frankrijk, heeft sinds 2013 ook in België 34 projecten gesteund ten voordele van kinderen en jongeren. Meer dan 50 000 jongeren verdeeld over de 3 regio’s van ons land hebben op de steun van de Stichting ENGIE kunnen rekenen. Gesteund door deze gemeenschappelijke waarde hebben De Munt en zijn partners waaronder ENGIE het “Community Project” gelanceerd in het kader van de opera “Orfeo en Majnun”. Het doel is om de jongeren van de sociale partners van zowel De Munt, als de Stichting ENGIE te laten kennismaken met een cultureel parcours dat hen allen op 30 juni naar de voorstelling van “Orfeo en Majnun” in De Munt zal leiden. Dankzij deze samenwerking wenst ENGIE, samen met zijn lokale herkende partners, zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid ten volle op te nemen.
 • MIVB
 • Muntpunt
  Muntpunt bruist van Brussel. Het is een bibliotheek, informatiehuis, ontmoetingsplek en je venster op Brussel. Laat je inspireren door boeken, verhalen en ontmoetingen op maat van de hoofdstad. Kom meer te weten over wonen, werken, studeren, leven en beleven in Brussel. Ontdek het rijke Nederlandstalige culturele en vrijetijdsaanbod van Brusselse en Vlaamse organisaties. 
  Krijg meer zin in Brussel! 
  Muntpunt is een initiatief van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de Vlaamse overheid.
 • Service public francophone bruxellois
 • Stad Brussel
 • The Dominican Hotel Brussels
 • Vlaamse Gemeenschapscommissie
   

GEDELEGEERD PRODUCER: La Monnaie / De Munt (Juni 2018)
COPRODUCERS: Festival d’Aix-en-Provence (Juli 2018), European Capital of Culture Valletta 2018 (Okt. 2018), Wiener Konzerthaus (Juni 2019), Krakow International Festival (Maart 2020), Operadagen Rotterdam (Mei 2019), S.M. FEIRA Imaginarius (Mei 2020)

MET DE STEUN VAN Creative Europe, Engie, VGC, Francophones Bruxelles en Cercle Des Amis du 27 Mars (een initiatief van Didier & Myriam de Callataÿ)

Meer info

  +32 (0)2 229 12 11
E   orfeomajnun@demunt.be

Updates van deze activiteiten zijn te volgen op www.orfeoandmajnun.eu en www.demunt.be

Deel deze pagina