Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

De Munt / La Monnaie

Parcours Love, Loss and Longing

Een eerste, participatief luik brengt al enkele maanden verschillende stadsbewoners van alle leeftijden en achtergronden samen.

De combinatie van beide verhalen is een perfect uitgangspunt voor een interculturele dialoog gebaseerd op wederzijds begrip en respect, maar ook voor een erg concrete artistieke samenwerking tussen de verschillende gemeenschappen van Brussel.

De verschillende platformen en manieren om deel te nemen, vertonen een bijna even rijke diversiteit als de mensen die er hun artistieke talent mee tot uitdrukking brengen: in scholen, culturele centra, gemeenschapshuizen of gewoon in de openbare ruimte komt jong en oud samen voor workshops in onder meer zang, muziek, beweging, theater, schaduwspel, video of marionetbouw – iedereen kan op zijn manier aan de slag met deze twee verhalen. Om dat allemaal in goede banen te leiden, sloeg de Munt de handen in elkaar met tal van partnersorganisaties.

Dit eerste deel van het project culmineert op 30 juni in een openluchtparade door de Brusselse binnenstad en een parcours in en rond de Muntschouwburg. Tijdens de optocht worden de dieren en mythische wezens uitgelaten, die in beide verhalen een belangrijke rol spelen en in de workshops tot leven gewekt werden. Het parcours is een platform waarbij de deelnemers op geregelde tijdstippen en op binnen- en buitenlocaties kunnen laten zien wat ze in samenwerking met plaatselijke en internationale kunstenaars hebben uitgewerkt.

Hoe deelnemen?
Praktische info – 30.06.2018
 • Atelier poppenbouwen
  12:00 > 17:00 (inschrijving ter plekke) – Muntplein
 • Parcours Love, Loss & Longing
  15:30 > 19:30
 • Creaties door burgers
  15:30 > 19:30 – in en rondom de Munt
 • Parade met de poppen
  16:00 – Muntplein
 • Zangmoment
  17:00 (inschrijven is vereist, z.skotnicki@demunt.be) – Muntplein
   
Meer info

 +32 (0)2 229 12 11
E   orfeomajnun@demunt.be

Updates van deze activiteiten zijn te volgen op www.orfeoandmajnun.eu en www.demunt.be

Deel deze pagina