Zondag 22 september is het autoloze zondag in Brussel

Sluiten

Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

LA MONNAIE DE MUNT

© La Monnaie

Onze diensten

Vestiaire

Onze vestiaire is gratis én beveiligd. Maak het uzelf gemakkelijk en laat uw jas en tas in onze vestiaire in plaats van alles onder uw stoel te stouwen. Het is alvast een zorg minder! Tijdens de recente renovatie werd het verwarmings- en ventilatiesysteem helemaal vernieuwd!

Bar & foyer

Voor en na de voorstelling en tijdens de pauzes kunt u in onze bar terecht voor drankjes en kleine versnaperingen. Die vindt u tijdens de pauzes ook in onze Grote Foyer. U mag echter niet eten en drinken in de zaal.

Rolstoelgebruikers

Tenzij anders aangegeven, zijn al onze locaties aangepast aan rolstoelgebruikers.

Programmaboeken (€ 10)

De operaprogramma’s bevatten achtergrondteksten en illustraties die een licht werpen op de productie. Deze programmaboeken zijn te koop aan de stands in de traphal én in de zaal op elke verdieping. Abonnees kunnen de operaprogramma’s thuis ontvangen vóór de première, een extra service die te bestellen is bij aankoop van een opera-abonnement.  Ook bij recitals en concerten zijn er programmaboekjes te verkrijgen.

Inleidingen

De gratis inleidingen op de operavoorstellingen, dansvoorstellingen en concerten starten een half uur voor aanvang. Ze willen de bezoekers vertrouwd maken met de voorstelling. De inleidingen op operaproducties zijn eveneens online te beluisteren.

Boventiteling

Bij de meeste producties zorgt de Munt voor een Nederlandse en Franse boventiteling: een ingekorte vertaling van de gezongen of gesproken teksten. De plaatsing van de boventitelingdisplays varieert naargelang van het scenisch concept van de productie, maar steeds wordt er naar gestreefd zoveel mogelijk toeschouwers de kans te bieden deze boventiteling in de taal van hun keuze te volgen. Gezien de specifieke architectuur van onze schouwburg zijn er een aantal plaatsen van waaruit deze boventiteling niet altijd comfortabel te volgen is. Op de schermen links en rechts van de scène worden de beide talen afzonderlijk en alternerend geprojecteerd. 

Audiodescriptie

De Munt verwelkomt iedereen, ook mensen met een visuele beperking. Tijdens bepaalde voorstellingen kunnen zij via een hoofdtelefoon een beschrijving beluisteren van wat er op scène gebeurt. Een commentaarstem vat live de actie samen, situeert ze in de tijd en in de ruimte, en geeft details mee over kleding, kapsels en gezichtsuitdrukkingen. Al die elementen vertellen mee het verhaal en behoren tot een kwaliteitsvolle opera-beleving.
De Munt engageert zich om dit seizoen een aantal voorstellingen van audiodescriptie te voorzien:

  • Die Zauberflöte
  • La Gioconda
  • Het sprookje van Tsaar Saltan

Meer info via tickets@demunt.be.

Deel deze pagina