Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

De Munt / La Monnaie

Onze diensten

Vestiaire
De vestiaire is gratis.

Bar & foyer
In de pauze van uw voorstelling kunt u in onze Foyer terecht voor drankjes en kleine versnaperingen. Die vindt u ook in onze Bar, open voor de voorstelling, tot één uur erna en tijdens de pauze(s).

Rolstoelgebruikers
Tenzij anders aangegeven, zijn al onze locaties aangepast aan rolstoelgebruikers.

Programmaboeken (10€)
De operaprogramma's bevatten achtergrondteksten en illustraties die een licht werpen op de dramaturgie van de productie. Bij alle operavoorstellingen kunt u gratis een korte inhoud en rolbezetting van de productie bekomen. U kunt uw opera-abonnement aanvullen met een abonnement op de programmaboeken van de opera's. U krijgt deze programmaboeken dan vóór elke première thuis toegestuurd. Ook van de dansvoorstellingen, recitals en concerten zijn er programmaboekjes te verkrijgen.

Inleidingen
De gratis inleidingen op de operavoorstellingen, dansvoorstellingen en concerten starten een half uur voor aanvang. Ze willen de bezoekers vertrouwd maken met de componist, de muziek, de regie van de opera of het concert dat zij zullen bijwonen.

Boventiteling
Bij de meeste producties zorgt de Munt voor een Nederlandse en Franse boventiteling: een ingekorte vertaling van de gezongen of gesproken teksten. De plaatsing van de boventitelingdisplays varieert naargelang van het scenisch concept van de productie, maar steeds wordt er naar gestreefd zoveel mogelijk toeschouwers de kans te bieden deze boventiteling in de taal van hun keuze te volgen. Gezien de specifieke architectuur van onze schouwburg zijn er een aantal plaatsen van waaruit deze boventiteling niet altijd comfortabel te volgen is.

Deel deze pagina