MM Tickets is gesloten van donderdag 25 tot en met maandag 29 mei en is opnieuw open vanaf dinsdag 30 mei. Meer info

Sluiten

Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

De Munt / La Monnaie

© Camille Cooken

Bereid uw bezoek voor

Huisregels
 • Deuren
  De deuren gaan 45 minuten voor de aanvang van de voorstelling open.
 • Vestiaire
  De vestiaire is gratis.
 • Bar & foyer
  In de pauze van uw voorstelling kunt u in onze Foyer terecht voor drankjes en kleine versnaperingen. Die vindt u ook in onze Bar, open voor de voorstelling, tot één uur erna en tijdens de pauze(s).
 • Plaats
  De toeschouwers worden verzocht op de plaatsen te gaan zitten die zijn aangegeven op het ticket. Geen enkele wijziging van plaats is toegestaan, behalve als er toestemming wordt gegeven door het zaalpersoneel of de directie.
 • Laatkomers
  De voorstellingen beginnen stipt op tijd. Uit respect voor de andere toeschouwers en de artiesten, is toegang tot de zaal niet meer toegestaan nadat de deuren zijn gesloten. Laatkomers kunnen de voorstelling volgen op een scherm in de inkomhal tot de eerste akte of tot het einde van de voorstelling als er geen pauze is. In beide gevallen kan geen enkel ticket worden geruild, noch terugbetaald. De Munt kan niet verantwoordelijk gesteld worden in geval van staking door derden of bij andere grote onregelmatigheden.
 • GSM & opnames
  We verzoeken uw GSM uit te schakelen tijdens de voorstelling. We herinneren u er ook aan dat het niet is toegelaten foto's te nemen of opnamen te maken van de voorstelling.
 • Roken
  Het is verboden te roken in de Munt.
 • Rolstoelgebruikers
  Tenzij anders aangegeven, zijn al onze locaties aangepast aan rolstoelgebruikers.
   
Meer weten
 • Programmaboeken (10€)
  De operaprogramma's bevatten achtergrondteksten en illustraties die een licht werpen op de dramaturgie van de productie. Bij alle operavoorstellingen kunt u gratis een korte inhoud en rolbezetting van de productie bekomen. U kunt uw opera-abonnement aanvullen met een abonnement op de programmaboeken van de opera's. U krijgt deze programmaboeken dan vóór elke première thuis toegestuurd. Ook van de dansvoorstellingen, recitals en concerten zijn er programmaboekjes te verkrijgen. (In Tour & Taxis kunt u de programmaboeken enkel contant betalen.)
 • Inleidingen
  De gratis inleidingen op de operavoorstellingen, dansvoorstellingen en concerten starten een half uur voor aanvang. Ze willen de bezoekers vertrouwd maken met de componist, de muziek, de regie van de opera of het concert dat zij zullen bijwonen.
 • Boventiteling
  Bij de meeste producties zorgt de Munt voor een Nederlandse en Franse boventiteling: een ingekorte vertaling van de gezongen of gesproken teksten. De plaatsing van de boventitelingdisplays varieert naargelang van het scenisch concept van de productie, maar steeds wordt er naar gestreefd zoveel mogelijk toeschouwers de kans te bieden deze boventiteling in de taal van hun keuze te volgen. Gezien de specifieke architectuur van onze schouwburg zijn er een aantal plaatsen van waaruit deze boventiteling niet altijd comfortabel te volgen is.

Deel deze pagina