Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

LA MONNAIE DE MUNT

© BC

Kinder- en jeugdkoor van de Munt

De Munt probeert de toekomst van de Belgische zangcultuur te verzekeren en de doorstroom van jong zangtalent beter te begeleiden.

De voorheen gescheiden koren La Maîtrise en La Choraline werden samengevoegd tot één groot Kinder- en jeugdkoor onder de artistieke verantwoordelijkheid van koorleider Benoît Giaux. Dit nieuwe koor staat open voor jongens en meisjes van 10 tot en met 18 jaar. Zij mogen meewerken aan verschillende concerten, opera’s en andere producties van de Munt, maar er wordt voor hen ook een eigen programmering ontwikkeld.
 
Op dit moment stroomt ongeveer 20% van de jongeren door naar een hogere muziekopleiding. Dit maakt van ons Kinder- en jeugdkoor – naast de bestaande opleidingen in de kunsthumaniora – nu al een belangrijke springplank voor verdere studies en eventueel een professionele carrière. Toch willen we dit cijfer optrekken en vooral de mannelijke zangers beter opvangen tijdens en na de cruciale fase van hun stembreuk. Onder begeleiding van twee zangdocenten kunnen zij in deze periode blijven doorzingen in het koor. Momenteel is het Kinder- en jeugdkoor van de Munt actief op zoek naar jongens tussen 14 en 18 jaar wiens stem al gebroken is en die graag willen meezingen in Muntproducties.
 
Bovendien verzekeren we een begeleiding in de beide landstalen en zullen ook Duits- en Engelstalige zangertjes zonder communicatieproblemen kunnen participeren.

Meer info over de audities

 

CONTACT

Isabelle Van In
T   +32 (0)479 303 904 (woensdag en zaterdag)

Academie van Oudergem
T
  +32 (0)2 673 54 98 (van maandag tot vrijdag, tussen 15h en 19h30)
E   ce.monnaie@gmail.com
W   www.academie-auderghem.be/cours/maitrise

Galerij

Galerij

Deel deze pagina