Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

DE MUNT LA MONNAIE

Machinist (M/V)

Als machinist en in het kader van projecten en producties bouw je het decor op en af, neem je deel aan de decormanoeuvres en-wisselingen op het toneel waardoor je bijdraagt aan de realisatie van deze activiteiten.

De Munt is het federale operahuis in het hart van de hoofdstad van Europa dat internationaal gerenommeerde operaproducties, dansvoorstellingen en concerten realiseert en programmeert.

De Munt is zich bewust van de urgentie van de klimaatproblematiek en wil daarom duurzaamheid in zijn bedrijfscultuur integreren. Van afval sorteren en de keuze voor verantwoorde materialen tot het promoten van zachte mobiliteit: aan milieu-initiatieven geen tekort in ons huis.

Als machinist en in het kader van projecten en producties bouw je het decor op en af, neem je deel aan de decormanoeuvres en-wisselingen op het toneel waardoor je bijdraagt aan de realisatie van deze activiteiten. Je houdt hierbij rekening met de technische vereisten van de producties en de projecten en de technische mogelijkheden van de organisatie. Je maakt deel uit van de technische directie en rapporteert aan het diensthoofd machinerie en het adjunct diensthoofd machinerie.

Taakomschrijving

Je zorgt voor de opbouw en afbouw van decors tijdens repetities en voorstellingen;
Je neemt deel aan de decormanoeuvres en-wisselingen op het toneel, en dit volgens het draaiboek van de machinerie, zodat dit vlot en efficiënt verloopt;
Tijdens repetities en voorstellingen, gebruik je of bedien je de installaties op of boven het toneel volgens het draaiboek.

Profiel

Je hebt secundair onderwijs gevolgd en hebt minstens 5 jaar ervaring in een gelijkaardige functie specifiek in podiumkunsten, zowel op het toneel en/of in de toneeltoren;
Je bent handig, hebt technisch inzicht en je hebt ervaring met de meeste elementaire handgereedschappen;
Je hebt een goede actuele kennis van en hebt ervaring in de functionaliteiten van  theatermachinerie alsook een goede kennis van podiumtechnieken op het toneel;
Je hebt een goede kennis van de toneeluitrusting die zich op en onder het toneel bevindt (de lift- en valkuilmechanismen, hydraulische mechanismen), enz.;
Je weet hoe je de handmatige en gemotoriseerde technische apparatuur die op het toneel wordt gebruikt, moet bedienen;
Je hebt een opleiding gevolgd over veiligheidsnormen voor het werken op het toneel;
Je bent dynamisch, proactief en staat ervoor open om nieuwe technologieën te leren en te gebruiken;
Notie van klimmen op koorden is een pluspunt;
Je kan zowel zelfstandig als in team werken;
Je bent flexibel qua uurrooster;
Je hebt een goede kennis van het Frans en/of Nederlands, en een actieve kennis van het Engels;
Een goede kennis van informatica (Word, Excel), is een pluspunt.

Aanbod

Voltijds contract van onbepaalde duur;
Een culturele werkomgeving die je de mogelijkheid geeft om bij te dragen tot de realisatie van onze vernieuwende operaproducties met ruime opleidingsmogelijkheden.

Interesse?

Stuur je CV en motivatiebrief vóór 15 augustus 2021 naar jobs@demunt.be, met vermelding “vacature – machinist”.

Privacy

De Munt hecht veel belang aan de privacy van haar medewerkers en sollicitanten. Voor meer info, lees hier onze HR-privacyverklaring.

Deel deze pagina