Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

De Munt / La Monnaie

© Camille Cooken

Meer te weten komen ?

Programmaboeken (10€)

De operaprogramma's bevatten achtergrondteksten en illustraties die een licht werpen op de dramaturgie van de productie. Bij alle operavoorstellingen kunt u gratis een korte inhoud en rolbezetting van de productie bekomen. U kunt uw opera-abonnement aanvullen met een abonnement op de programmaboeken van de opera's. U krijgt deze programmaboeken dan vóór elke première thuis toegestuurd. Ook van de dansvoorstellingen, recitals en concerten zijn er programmaboekjes te verkrijgen.

Inleidingen

De gratis inleidingen op de operavoorstellingen, dansvoorstellingen en concerten starten een half uur voor aanvang. Ze willen de bezoekers vertrouwd maken met de componist, de muziek, de regie van de opera of het concert dat zij zullen bijwonen.

Boventiteling

Bij de meeste producties zorgt de Munt voor een Nederlandse en Franse boventiteling: een ingekorte vertaling van de gezongen of gesproken teksten. De plaatsing van de boventitelingdisplays varieert naargelang van het scenisch concept van de productie, maar steeds wordt er naar gestreefd zoveel mogelijk toeschouwers de kans te bieden deze boventiteling in de taal van hun keuze te volgen. Gezien de specifieke architectuur van onze schouwburg zijn er een aantal plaatsen van waaruit deze boventiteling niet altijd comfortabel te volgen is.

Deel deze pagina