MM Tickets is gesloten van zondag 11 juli t.e.m. maandag 16 augustus, maar u kunt nog steeds tickets boeken via onze website. De Munt wenst u een fijne zomervakantie!

Sluiten

Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

DE MUNT LA MONNAIE

Naar de Munt in tijden van corona

Om iedereen op een veilige en gezonde manier van onze voorstellingen te laten genieten, vragen we om tijdens uw bezoek aan de Munt een aantal maatregelen te respecteren.

 • Bij uw binnenkomst in ons theater krijgt u van het zaalpersoneel een chirurgisch mondmasker. Het is ten allen tijde verplicht dit masker op uw mond en neus te houden, zolang u zich in het gebouw bevindt.
 • Houd anderhalve meter afstand tot de overige bezoekers.
 • U dient zonder uitzondering plaats te nemen op de stoel die op uw ticket vermeld staat. U kunt dus helaas niet samenzitten per ‘bubbel’.
 • Wij raden u aan om tijdens de pauze de schouwburg te verlaten. Bij het buitengaan ontvangt u een flesje water. U kan ook in het gebouw blijven, maar hou er rekening mee dat er geen barservice is en dat het toegestane aantal aanwezigen in één en dezelfde ruimte strikt beperkt is.
 • Was regelmatig uw handen met zeep en met de voorziene ontsmettende handgel.
 • Volg in het theater steeds de door het zaalpersoneel aangegeven routes.
 • Wees op tijd aanwezig en controleer voor aanvang van uw voorstelling nog eens het startuur op de website.
 • Elke voorstelling is er een covid-supervisor aanwezig. Het zaalpersoneel kan u steeds met hem in contact brengen, mocht u vragen hebben.
 • Blijf thuis als u ziekte­symptomen vertoont.

Als federale cultuurinstelling werkt de Munt met een eigen veiligheidsprotocol, dat steeds rekening houdt met de laatste beslissingen van de federale overheid, het Brusselse Gewest en de Stad Brussel.

Hieronder vindt u een antwoord op de meestgestelde vragen over onze eigen coronamaatregelen. Is uw vraag nog niet beantwoord? Dan kunt u steeds contact opnemen met MM Tickets (tickets@demunt.be+32 (0)2 229 12 11).

De situatie evolueert nog voortdurend. Controleer de meest recente informatie op deze pagina vooraleer u naar uw voorstelling komt.

I. HOE VERLOOPT MIJN BEZOEK AAN DE MUNT?

Langs welke ingang kom ik de Munt binnen?
Om de bezoekersstroom te controleren zijn er vier verschillende ingangen (zie deze plattegrond). Het deurnummer op uw ticket correspondeert met één van deze vier ingangen. Volg de bewegwijzering buiten aan het Theater om naar de juiste ingang te gaan.

 • Ingang A (hoofdingang Muntplein): deurnummers 5 - 7 - 9 - 11 - 13
 • Ingang B (hoofdingang Muntplein): deurnummers 6 - 8 - 10 - 12 - 14
 • Zij-ingang C (Koninginnestraat): deurnummers 1- 3 
 • Zij-ingang D (Prinsenstraat): deurnummers 2 - 4 

Kan ik naast de leden van mijn bubbel zitten?
Om ieders veiligheid te waarborgen, laat het zaalplan altijd minstens één zitplaats tussen elke toeschouwer. U dient zonder uitzondering plaats te nemen op de stoel die op uw ticket vermeld staat.

Moet ik een mond-neusmasker dragen bij mijn bezoek aan de Munt?
Bij uw aankomst krijgt u van het zaalpersoneel een chirurgisch mondmasker. Het is ten allen tijde verplicht dit masker op te houden, zolang u zich in het gebouw bevindt.

Hoe verloopt de publieksstroom?
Er is een circulatieplan van kracht dat zo veel mogelijk eenrichtingsverkeer garandeert. Daarnaast zullen de aankomst en het vertrek van de toeschouwers gefaseerd gebeuren, om zo samenscholingen te vermijden.

Is er mogelijkheid om de handen te ontsmetten?
Aan de ingang, en op verschillende plaatsen in het gebouw wordt hydroalcoholische gel voorzien.

Houdt de Munt mijn gegevens bij?
Om aan contacttracing te kunnen doen, houden we voor elke voorstelling een aanwezigheidsregister bij, met daarin de voornaam, achternaam en telefoonnummer van één contactpersoon per ticketbestelling. Dit dagelijkse register wordt 30 dagen lang bewaard door het ticketbureau.

Worden laatkomers nog toegelaten?
Laatkomers kunnen het theater niet meer betreden tot de eerstvolgende pauze.

Is er een vestiaire?
De vestiaire blijft tot nader order gesloten.

Neemt de Munt extra hygiënische maatregelen?
De Munt heeft een intensief schoonmaakplan uitgewerkt zodat het gebouw steeds voldoet aan de verstrengde hygiënische maatregelen.

Hoe wordt het gebouw geventileerd?
Het gebouw wordt zowel mechanisch als natuurlijk verlucht. Niet-automatische deuren (met uitzondering van branddeuren) zullen openstaan. Bovendien werd het ventilatiesysteem recent aan een minutieuze controle onderworpen.

Hoe wordt mijn  ticket gecontroleerd?
De toegangscontrole gebeurt zoals gebruikelijk bij de toegang tot het theater. De Munt zal zo veel mogelijk gebruik maken van e-tickets om contacten tot een minimum te beperken.

Mag ik de lift gebruiken?
Gebruik van de lift wordt voorbehouden aan personen met beperkte mobiliteit en personen ouder dan 65 jaar.

Kan ik voor, na of tijdens de pauze van mijn voorstelling iets drinken?
Alle bars in het theater blijven tot nader bericht gesloten.

Kan ik nog steeds gebruikmaken van het voordeeltarief op de parkings Munt en Schildknaap?
Parkingtickets zullen voorlopig niet gevalideerd worden in de Munt, maar u kunt via een eenvoudige en makkelijke onlinereservering bij de parkings Munt en Schildknaap wel makkelijk gebruikmaken van het voordeeltarief.

Kan ik gebruikmaken van het sanitair?
De sanitaire voorzieningen in de Munt zijn toegankelijk, maar wij adviseren u wel om zo weinig mogelijk aan te raken en bij voorkeur thuis gebruik te maken van het toilet.

Zijn er inleidingen?
Neen. We stellen gratis duidingsmateriaal ter beschikking op ons onlineplatform MMM Online en in ons driemaandelijkse magazine.

Kan ik een programmaboek kopen?
De Munt voorziet een gratis programmaboek voor concerten, recitals en opera’s dat bij het binnenkomen ter beschikking zal liggen.

Raak ik nog steeds met het openbaar vervoer in de Munt?
Zowel NMBS als MIVB rijden volgens de gewone uurschema’s. Controleer zeker de laatste informatie van de openbare vervoersmaatschappijen op hun respectievelijke websites.

Welke veiligheidsmaatregelen gelden er in Brussel?
De laatste informatie vindt u op de website van het gewest.

II. WAT U MOET WETEN OVER UW TICKET(S)

Kan ik ter plaatse bij MM Tickets tickets kopen?
We raden aan uw kaarten zo veel mogelijk online te bestellen. Ook telefonisch (02 229 12 11) of per mail (tickets@demunt.be) kunt u onze medewerkers steeds bereiken.

Zijn de kortingstarieven van de Munt nog steeds van toepassing?
We hanteren de gebruikelijke ticketprijzen en kortingstarieven.

Wordt mijn ticket terugbetaald bij een annulering?
Voorstellingen die omwille van het coronavirus geannuleerd moeten worden, krijgt u uiteraard terugbetaald. Tickethouders worden steeds via mail gecontacteerd over hun compensatie.

Ik ruilde mijn tickets in voor een cadeaucheque. Hoe kan ik die precies gebruiken en hoe lang is die geldig?
Om een cadeaucheque te gebruiken vult u de vouchercode op de bon in tijdens het bestellen van uw tickets op onze website. Een cadeaucheque is twee jaar geldig vanaf de dag dat hij aangemaakt is.

Wat is het verschil tussen een geschenkbon en een klantensaldo?
Het klantensaldo is persoonlijk krediet, gekoppeld aan uw klantenaccount. Voor annuleringen in het seizoen 2019-20 is dit krediet geldig tot 3 juli 2021. Voor annuleringen in seizoen 2020-21 blijft het geldig tot 31 december 2021. Bij een geschenkbon krijgt u een vouchercode die ook door anderen gebruikt kan worden voor aankopen in de Munt. Een geschenkbon blijft twee jaar geldig na datum van uitgifte.

Deel deze pagina