Coronavirus: de Munt sluit zijn theater, ateliers en kantoren tot en met 19 april 2020. Alle voorstellingen in april zijn geannuleerd; onze productie van Pikovaya Dama wordt uitgesteld naar een volgend seizoen. Klik hier voor meer info.

Sluiten

Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

LA MONNAIE DE MUNT

© Francisca Pageo

Een Brussels communityproject in twee delen

Met Orfeo & Majnun laat de Munt zichzelf en de inwoners van Brussel en heel wat andere Europese steden inspireren door de twee verhalen die aan de basis liggen van de westerse en Midden-Oosterse operatraditie: de klassieke Griekse mythe van Orpheus en Eurydice en het beroemde Arabische liefdesverhaal van Layla en Majnun.

Orfeo & Majnun is een transnationaal samenwerkingsproject dat zich over verschillende jaren heen ontwikkelt en ondersteund wordt door het programma Creative Europe. De Munt is de intiatiefnemer en drijvende kracht achter dit project, en realiseert in juni 2018 als eerste een transcultureel en participatief muziektheaterproject dat aangevuld wordt met een optocht, een parcours en diverse randevenementen.

De verschillende partners overal in Europa – het Wiener Konzerthaus (Oostenrijk), het Festival d’Aix-en-Provence (Frankrijk), European Capital of Culture Valletta 2018 (Malta), Operadagen Rotterdam (Nederland), het Krakow Festival Office (Polen) en het MSMFeira (Portugal) – kunnen daarna zelf kiezen om ofwel één van beide modules te realiseren of het volledige project.

Het eerste deel, bestaande uit een stadsparcours en verschillende randactiviteiten, wordt afhankelijk van de voorstellen en initiatieven van de lokale deelnemers telkens anders ingevuld.

Deel twee, de muziektheaterproductie, wordt in de verschillende steden gerealiseerd door hetzelfde artistieke team dat de creatie in de Munt verzorgt, maar aangevuld met lokale koorzangers en artiesten. 

Meer info

 +32 (0)2 229 12 11
E   orfeomajnun@demunt.be

Updates van deze activiteiten zijn te volgen op www.orfeoandmajnun.eu en www.demunt.be

 

Creative Europe
Internationale partners
Lokale partners

Deel deze pagina