Het Brussel-Hoofdstedelijk Gewest verbiedt alle culturele evenementen vanaf 26 oktober tot en met 19 november. Wij zullen onze gedupeerde klanten zo snel mogelijk contacteren.

Sluiten

Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

DE MUNT LA MONNAIE

© Eddy Van 3000

Duobezoek Munt/MiM

Bezoek aan de Munt en aan het Muziekinstrumentenmuseum voor het secundair en hoger onderwijs

Een bezoek aan de Munt biedt een unieke gelegenheid om u helemaal onder te dompelen in de onuitputtelijk fascinerende wereld van de opera. Onze gidsen maken je op een dynamische manier wegwijs in de werking van een operahuis en het creatieproces van onze operaproducties. Het accent ligt op opera als multidisciplinaire kunstvorm. Dankzij videobeelden van repetities en voorstellingen, partituren, maquettes, kostuums en de machinerie in de Museale Ruimte leer je wat er zich allemaal afspeelt achter de deuren van de Munt. Onze gidsen spelen in op de interessesfeer van elke groep, en garanderen zo een onvergetelijke ervaring voor elke leeftijd.

In het Muziekinstrumentenmuseum wordt het bezoek Kris kras door het MiM aangeboden. Een ontdekkingstocht langs een bonte verzameling instrumenten en hun evolutie door de eeuwen heen. Je luistert er naar muziekfragmenten, krijgt de kans om zelf enkele instrumenten te bespelen en leert zo alles wat je moet weten over bouw, speeltechnieken, geschiedenis en repertoire.

Praktische info
 • 2 keer 1 uur 30 minuten
 • in de Munt: € 7,5 per leerling 
 • in het MiM:
  • secundair onderwijs: € 90 per groep van maximaal 15 personen
  • hoger onderwijs (studenten in de kunsten en lerarenopleiding): € 90 per groep van maximaal 15 personen + € 4 inkom per student
  • hoger onderwijs (andere richtingen): € 90 per groep van maximaal 15 personen + € 8 per student
  • DKO: € 90 per groep van maximaal 15 personen + € 8 per leerling vanaf 19 jaar
    
SCHRIJF UW KLAS IN (1 formulier / klas)

Deel deze pagina