De hernieuwing van de vaste abonnementen voor het nieuwe seizoen 2024-25 begint nu zaterdag om 13 uur. Abonnees van het huidige seizoen ontvangen dan een mailtje met alle praktische informatie.

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
© Ontwerp/ design by Nele Ellegiers© Ontwerp/ design by Nele Ellegiers

Muzische dag lerarenopleiding: Een lied voor de maan

Workshop in de Munt voor studenten van de lerarenopleiding lager onderwijs

De eenzame mol wil de maan opvrolijken en schrijft een lied. Maar dat blijkt moeilijker dan eerst gedacht! De aardworm besluit te helpen en samen geraken ze al een pak verder. De sprinkhaan repeteert het lied met zijn orkest en samen geven ze een prachtig concert. Maar waarom kijkt de maan daarna zo triest? Krekel weet raad!

De Nederlandse componiste Mathilde Wantenaar schreef met Een lied voor de maan een intieme opera en baseerde zich daarvoor op het gelijknamige kinderboek van Toon Tellegen, bekend om zijn vele dierenverhalen.

De studenten brengen een bezoek aan de Munt en maken daarbij kennis met onze voorbereidende workshop, ontwikkeld voor leerlingen uit de eerste graad lager onderwijs. Nà afloop krijgt de docent een link naar de opname van de voorstelling die in juni 2022 werd opgevoerd in de Malibranzaal van de Munt.

Praktische info
  • 1 lesdag in de Munt vanaf het tweede trimester
  • € 13 per student
  • Gratis link naar de voorstelling

Na afloop van de workshop bezorgen we een digitale link waarmee de voorstelling in de klas kan worden bekeken.

SCHRIJF UW KLAS IN (1 formulier / klas)