Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

LA MONNAIE DE MUNT

© Kim Keever

De fratsen van Tijl Uilenspiegel

Workshop op school voor de derde graad van het lager onderwijs

De legende van Tijl Uilenspiegel bracht twee meesterwerken voort. De  schitterende roman van Charles De Coster en een sprankelend symfonisch gedicht van Richard Strauss.

Tijl wordt voor één dag onze gids in de wereld van het symfonisch orkest. We maken kennis met de klankkleuren van de verschillende instrumenten die de fratsen van Tijl verklanken. Zo ontdekken we wie die schelm nu eigenlijk was en waarom hij zijn avontuurlijke reis van Damme naar Rome en terug onderneemt.
Eerst komen we hem tegen op het marktplein in een dorp. De boerinnetjes kletsen er op los, tafels rammelen, kisten kraken… Tijl stormt te paard over de markt. Geraas en gekerm, geld en marktwaren vliegen in het rond, pluimvee ontsnapt. En nog voor iedereen goed en wel beseft wie er achter deze schelmenstreek zit, is Tijl er al lang weer vandoor.
In een volgende episode verschijnt hij als monnik. Een erg vrome dan nog, al duurt het ook nu niet lang voor hij opnieuw de spot drijft. Vervolgens wordt hij verliefd op een mooi meisje, gaat hij in discussie met professoren… Het gaat van kwaad naar erger en van onschuldige grappen naar boosaardige streken. Tot hij het uiteindelijk te bont maakt en voor het gerecht moet verschijnen! Bevend hoort hij het oordeel aan…

Deze workshop kan worden uitgebreid met het bijwonen van het concert Till Eulenspiegel for Kids in klas-of familieverband.

Komt u graag een keer op bezoek in de Munt in combinatie met het kort bijwonen van een orkestrepetitie, dan is dat eveneens mogelijk.

Praktische info
  • workshop 1 dag op school
  • vanaf het tweede trimester
  • € 8,5 per leerling (minimum € 136 te betalen per klas)
Extra (bij reservatie te vermelden onder 'opmerkingen')
  • het vertelconcert Till Eulenspiegel for Kids op zondag 29 maart om 11u30 in het Paleis voor Schone Kunsten is gratis voor kinderen tot 15 jaar, € 15 voor +15
  • geleid bezoek aan de Munt met bijwonen van een orkestrepetitie
    € 6 per leerling (minimum € 96 te betalen per klas)
SCHRIJF UW KLAS IN (1 formulier / klas)

Deel deze pagina