Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

DE MUNT LA MONNAIE

© Lien De Trogh / KVS

Partner Projects

Het partnership tussen de drie grote Brusselse cultuurhuizen krijgt een veelzijdige uitwerking in de Partner Projects. Die groeperen de muziektheater-, theater- en jongerenprojecten die door minstens twee van de drie huizen samen worden uitgewerkt.

La Mémoire des Arbres
In een plaats die op geen enkele landkaart te vinden is, worden duizenden mensen gedwongen een enorm geheim te bewaren. Wie verdacht wordt van verraad, betaalt ervoor met het leven. De inwoners zijn ervan overtuigd dat ze het land beschermen door de leugen in stand te houden. Samen bouwen ze aan een uitgestrekte industriële staat en zwijgen over de toegedekte milieuramp. Deze geheime stad en haar misstanden maken deel uit van onze wereld.
12.9 > 22.9.2019 | Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Le Silence des Ombres
“We weten niet precies wat de ziel meende te zien ...”, zegt Ygraine in de Trois petits drames pour marionnettes. Dit drieluik van de Belgische Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck vormt het libretto voor een nieuwe Muntopera, die in september in wereldpremière gaat. Onder de titel Le Silence des ombres trekken de jonge componist-dirigent Benjamin Attahir en regisseur Olivier Lexa voluit de kaart van de stilte, het onzichtbare, het onzegbare en de ingehouden dramatische spanning. “Het drama moet zich afspelen in de droom van elke toeschouwer...”
25.9 > 6.10.2019 | De Munt in de KVS

De Blinden / Les Aveugles
Een groep blinden leeft op een eiland, in een bos, in de herfst ... ze horen de zee, de vallende bladeren. Ze wachten op hun gids, hun leider, de priester ... hij die kan zien. Meer dan een eeuw geleden schreef Maurice Maeterlinck Les Aveugles, Josse de Pauw herwerkte de tekst voor zijn voorstelling De Blinden, het derde deel van de Trilogie/Trifonie, na De Helden en De Mensheid.
12.11 > 16.11.2019 | Théâtre National Wallonie-Bruxelles

L’Homme de la Mancha
Vijftig jaar na de creatie van L’Homme de la Mancha door Jacques Brel en veertig jaar na zijn dood brengen KVS en de Munt een eerbetoon aan een van Belgiës grootste zangers. Met een superdiverse cast en in een hedendaagse lezing brengen de huizen een werveldende ‘musical’ die zich baseert op één van de bekendste verhalen uit de westerse literatuur: Don Quichot.
4.12 > 10.12.2019 | KVS

Da Ponte Trilogie – Così, Le Nozze & Don Juan
Begeleid door Wouter Deltour op piano brengt regisseur Tom Goossens een eigen bewerking van de drie Mozart-Da Ponte opera’s. De inventieve attributen, het aanstekelijke spel en de knappe zang maken van Don Juan, Così en Le Nozze een frisse inleiding in de opera voor een nieuw en jong publiek.

 • Così
  Deschonecompanie & Muziektheater Transparant Translab
  21.1.2020 | KVS
   
 • Le Nozze
  Deschonecompanie & Muziektheater Transparant Translab
  3.3 > 4.3.2020 | Malibranzaal (Ateliers van de Munt)
   
 • Don Juan
  Deschonecompanie & Comp. Marius
  15.01.2020 | Théâtre National Wallonie-Bruxelles
   

JR
Het beurswezen wordt brutaal ontwricht wanneer uit het niets een nieuwe speler de markt bestormt: gehaaid, meedogenloos en … amper elf jaar oud. JR, naar het boek van William Gaddis, is een grootschalige multimediaproductie over mensen die te broos zijn voor de omgeving waarin ze zich bevinden.
18.3 > 22.3.2020 | KVS in Paleis 12 (Heizel)

Deel deze pagina