MM Tickets is gesloten van zondag 11 juli t.e.m. maandag 16 augustus, maar u kunt nog steeds tickets boeken via onze website. De Munt wenst u een fijne zomervakantie!

Sluiten

Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

DE MUNT LA MONNAIE

Trilogia Mozart Da Ponte

Le nozze di Figaro, Così fan tutte & Don Giovanni in één seizoen!

De Munt gaat de uitdaging aan om de drie opera’s van Wolfgang Amadeus Mozart en librettist Lorenzo Da Ponte samen voor te stellen in een nieuw trilogieconcept.

In hun enscenering interpreteren het regisseursduo Clarac-Delœuil > le lab en dirigent Antonello Manacorda deze werken als één comédie humaine in drie luiken, met tal van onderling gelinkte personages en handelingen.

Hoewel elke opera op zichzelf staat en los van de andere kan worden bekeken, is het geheel gedacht en opgevat als een eenheid. Alle gebeurtenissen van deze trilogie spelen zich namelijk af op dezelfde dag en in hetzelfde flatgebouw. Doorheen de opeenvolgende close-ups op het wemelende leven in deze woonblok ontvouwen Le nozze di Figaro, Così fan tutte en Don Giovanni zich geleidelijk tot een meeslepende fictiereeks, tot één grote familiesaga.

De toeschouwer wordt uitgenodigd om zich onder te dompelen in het tumultueuze leven van deze plek, om zich te laten meeslepen in deze ‘dolle dag’ en als een detective gedurende de drie avonden op zoek te gaan naar de verschillende stukjes van één grote mozartiaanse puzzel.

Het is een benadering van Mozarts meesterwerken die nieuwe betekenislagen blootlegt en de toeschouwer confronteert met eigentijdse vragen. Wat betekent het om in de hedendaagse samenleving een man te zijn, een vrouw te zijn? Zijn we op weg naar meer egalitaire omgangsvormen in onze amoureuze en seksuele relaties? Welke grenzen worden er aan het verlangen gesteld. Wat betekent het om vandaag een koppel te zijn?

LE NOZZE DI FIGARO 
COSÌ FAN TUTTE 
DON GIOVANNI
Galerij

Galerij

Deel deze pagina