De hernieuwing van de vaste abonnementen voor het nieuwe seizoen 2024-25 begint nu zaterdag om 13 uur. Abonnees van het huidige seizoen ontvangen dan een mailtje met alle praktische informatie.

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE
© B. Uhlig

MM Academy van de Munt

Wat, hoe en waarom

Sinds 2015 biedt de MM Academy van de Munt studenten in een van de acht Belgische conservatoria en hogescholen voor muziek, de kans om hun opleiding aan te vullen met een professionele ervaring binnen het Symfonieorkest en het Koor van ons operahuis.

Op die manier kunnen muziekstudenten al tijdens hun opleiding een essentiële professionele bagage verwerven onder begeleiding van Alain Altinoglu (muziekdirecteur van de Munt), Benoît Giaux (artistiek verantwoordelijke van de Kooracademie) en Ouri Bronchti (artistiek verantwoordelijke van de Orchestra Academy, een gemeenschappelijk project van de Munt en het Belgian National Orchestra).

De studenten werken niet alleen mee aan concerten en opera’s maar ontmoeten ook professionals, volgen masterclasses en kunnen al onze voorstellingen bijwonen.

Potentiële zangsolisten komen daarna als MM Soloist of MM Laureate in aanmerking voor extra ondersteuning.

Dit project biedt een unieke en gepersonaliseerde omkadering en slaat zo een broodnodige brug tussen het opleidingsprogramma van de conservatoria en de realiteit van de artistieke wereld.