Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

De Munt / La Monnaie

© B. Uhlig

MM Academy

De Munt biedt de kans aan jonge zangers om hun opleiding aan te vullen met een professionele stage. Na slagen voor een auditie, doen studenten professionele ervaring op in het Koor van de Munt tijdens 1 of 2 Muntproducties en worden ze een seizoen lang begeleid door het management van de MM Academy.

De Munt heeft een permanente kooracademie sinds het seizoen 2015-16. MM Academy biedt jonge kandidaat-zangers minstens een jaar lang de gelegenheid om hun opleiding te vervolmaken met een stage in het Koor van de Munt.

MM Academy laat studenten zang (podium)ervaring opdoen in een operahuis van internationaal niveau, wat van cruciaal belang is voor hun beginnende professionele carrière. Het is een constructieve oplossing voor de vaak moeilijk te overbruggen kloof tussen de wereld van de muziekopleiding en die van het podium.

Jonge zangers die ingeschreven zijn aan een Belgische hogeschool voor kunst en muziek, kunnen na audities stage lopen in de Munt. De studenten doen daarbij professionele ervaring op tijdens minstens twee Muntproducties en worden een seizoen lang begeleid door het management van de MM Academy en artistiek verantwoordelijke Benoît Giaux – in nauw overleg met de betrokken hogescholen en docenten. Daarnaast bieden we studenten de kans om zangateliers en masterclasses te volgen bij gerenommeerde artiesten, naast ontmoetingen met operaprofessionals en toegang tot al onze opera’s, concerten, recitals en evenementen.

Na hun stage worden sommige studenten met een duidelijk solistisch profiel uitgenodigd om MM Academy Soloist te worden. Ze worden verder ondersteund bij de professionalisering van hun jonge carrière en krijgen extra kansen aangeboden om hun talent verder te ontwikkelen – binnen maar ook buiten de muren van de Munt.

Laatstejaarsstudenten kunnen aan het eind van hun stage deelnemen aan de afsluitende audities om als MM Laureate in aanmerking te komen voor verder mentorschap van de Munt. Daarmee willen we pas afgestudeerde zangers die uit de Kooracademie komen en alles hebben om het als solist te maken, begeleiden tijdens de eerste jaren van hun professionele carrière. Pierre Derhet is de eerste die deze eer te beurt valt.

Leden van onze MM Academy waren al te zien in L’Elisir d’amore, La Vestale, Demon en Macbeth.

CONTACT

Véronique Van Hees
Manager MM Academy
v.vanhees@demunt.be

Sophie Peltier-Le Dinh
Mederwerker MM Academy
s.peltierledinh@lamonnaie.be

Benoît Giaux
Artistiek verantwoordelijke MM Academy
b.giaux@lamonnaie.be

Deel deze pagina