De Munt heeft kennis genomen van de maatregelen die de federale regering oplegt voor indooractiviteiten. Op dit moment onderzoeken wij wat de concrete gevolgen zijn voor alle betroffen voorstellingen. Tickethouders zullen volgende week bericht ontvangen van de Munt.

 

Sluiten

Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

DE MUNT LA MONNAIE

© Alberto Polo Iañez

Concert

The Ring.
A Symphonic Adventure

Hugh Wolff

Inleiding

“Nadat ik [in Bayreuth] het onzichtbare orkest creëerde, zou ik ook graag het onzichtbare theater uitvinden!” liet Richard Wagner zich ooit ontvallen. Hoewel het orkest in dit concert zichtbaar en prominent aanwezig zal zijn, vervult The Ring. An Orchestral Adventure de wens van de componist door het hele verhaal van zijn beroemde tetralogie zonder zangers te vertellen. Deze bewerking door Henk de Vlieger last de instrumentale hoogtepunten uit 15 uur Der Ring des Nibelungen aan elkaar tot één symfonisch geheel, dat Wagners orkestratietalent en dramatische kracht volledig tot hun recht laat komen. Een aha-erlebnis voor de ene, een ontdekking voor de andere, maar in de handen van het Belgian National Orchestra en zijn chefdirigent Hugh Wolff sowieso een imponerend slotconcert van het symfonische seizoen.

PROGRAMMa
  • Richard Wagner
    The Ring. An Orchestral Adventure (bewerking Henk de Vlieger)
Bezetting
Bezetting

Muzikale leidingHUGH WOLFF

Belgian National Orchestra

ProductieBELGIAN NATIONAL ORCHESTRA
CoproductieDE MUNT / LA MONNAIE, BOZAR MUSIC

Met de steun van TAX SHELTER VAN DE BELGISCHE FEDERALE OVERHEID, IN SAMENWERKING MET PROSPERO MM PRODUCTIONS NV EN TAXSHELTER.BE POWERED BY ING

Data & tickets

Data