MM Tickets is gesloten van maandag 9 tot en met maandag 20 augustus en is opnieuw open vanaf dinsdag 21 augustus. Tickets & abonnementen zijn steeds online te verkrijgen.

Sluiten

Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

De Munt / La Monnaie

© Anne Van Aerschot

Dans

Zeitigung

Anne Teresa De Keersmaeker, Louis Nam Le Van Ho, Alain Franco, Rosas

Inleiding

Bijna 10 jaar na Zeitung vertrekken Anne Teresa De Keersmaeker en Alain Franco van dezelfde bouwstenen voor Zeitigung. Tegen de achtergrond van een veranderde wereld en doorheen de lichamen van acht jonge dansers actualiseren ze hun eigen werk. In deze nieuwe versie gaat de jonge choreograaf en danser Louis Nam Le Van Ho vanuit zijn eigen danstaal de confrontatie aan met De Keersmaekers choreografie. Le Van Ho’s bijdrage slaat een brug naar een nieuwe generatie makers en choreografen, en biedt zo een ander perspectief op de zoektocht naar het essentiële raakvlak van muziek en dans die De Keersmaeker en Franco in hun werk ondernamen. Alain Franco neemt tijdens de voorstelling plaats achter de piano. In een breed historisch gebaar kruist de muziek van Bach, Brahms, Schoenberg en Webern de meetkundige principes en de improvisatie in de choreografie.

Muziek
  • Johann Sebastian Bach
  • Johannes Brahms
  • Arnold Schoenberg
  • Anton Webern
Galerij

Galerij

Zeitigung (2017) — teaser #02
Bezetting
Bezetting

ConceptANNE TERESA DE KEERSMAEKER, ALAIN FRANCO, LOUIS NAM LE VAN HO
ChoreografieANNE TERESA DE KEERSMAEKER, LOUIS NAM LE VAN HO
PianoALAIN FRANCO

BelichtingANNE TERESA DE KEERSMAEKER, LUC SCHALTIN
KostuumsANNE-CATHERINE KUNZ

Gecreëerd met en gedanst door
LAV CRNČEVIĆ, JOSÉ PAULO DOS SANTOS, BILAL EL HAD, FRANK GIZYCKI, ROBIN HAGHI, LOUIS NAM LE VAN HO, LUKA ŠVAJDA, THOMAS VANTUYCOM

ProductieROSAS
CopresentatieLA MONNAIE / DE MUNT, KAAITHEATER

Agenda

Agenda