De Munt heeft kennis genomen van de maatregelen die de federale regering oplegt voor indooractiviteiten. Op dit moment onderzoeken wij wat de concrete gevolgen zijn voor alle betroffen voorstellingen. Tickethouders zullen deze week bericht ontvangen van de Munt.

 

Sluiten

Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

DE MUNT LA MONNAIE

© Inka & Niclas Lindergård

Concert, Family concert

Sheherazade

Inleiding

“Sultan Sjahriar was van mening dat alle vrouwen ontrouw waren en had daarom besloten dat al zijn echtgenotes na de eerste nacht moesten worden gedood. Zijn vrouw Sheherazade slaagde er echter in aan dit lot te ontkomen door hem iedere avond, duizend-en-één nachten na elkaar, een ander verhaal te vertellen...” Met deze woorden leidt Nikolaj Rimski-Korsakov de partituur van Sheherazade in, een symfonische suite met soloviool, waarin hij een van de grote meesterwerken uit de wereldliteratuur, de Verhalen van duizend-en-één nacht, vol oosterse pracht en sensualiteit, vol orkestrale schittering en betovering in muziek heeft omgezet. Samen met het Muntorkest en zijn Konzertmeister Saténik Khourdoian als soliste wijdt muziekdirecteur Alain Altinoglu ons met woord en toon in in de geheimen van deze magische muzikale wereld. Met een geboren verteller als Alain Altinoglu hangt u ongetwijfeld voor duizend-en-één concerten aan zijn lippen...

Vanaf 10u trakteert de Munt iedereen op een koffiekoek en een warm drankje, na het concert signeert Alain Altinoglu zijn familieboek Maestro, muziek!

Programma
  • Nikolaj Rimski-Korsakov – Sheherazade, symphonic suite, op. 35 (1888)
     
INTERVIEW MET ANDREA BRETH & FRANCK OLLU

Lees hier het interview met de dirigent Alain Altinoglu in ons magazine MMM nr 40.

Bezetting
Bezetting

Muzikale leidingALAIN ALTINOGLU

SolovioolSATÉNIK KHOURDOIAN
Nederlandstalige vertellerFILIP JORDENS

Symfonieorkest van de Munt

ProductieLA MONNAIE / DE MUNT
CopresentatieBOZAR MUSIC

Data & tickets

Data