De Munt heeft kennis genomen van de maatregelen die de federale regering oplegt voor indooractiviteiten. Op dit moment onderzoeken wij wat de concrete gevolgen zijn voor alle betroffen voorstellingen. Tickethouders zullen volgende week bericht ontvangen van de Munt.

 

Sluiten

Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

DE MUNT LA MONNAIE

© Vittorio Ciccarelli

Opera

Lucio Silla

Wolfgang Amadeus Mozart

Inleiding

“Ik besef nu dat onschuld en een goed hart voor de ziel veel kostbaarder zijn dan valse glorie.” La Clemenza di Silla? De radicale ommekeer tot clementie maakt van de Romeinse heerser Lucius Sylla in Mozarts zevende opera, die hij componeerde in 1772 toen hij 16 jaar was, een voorloper van Keizer Titus, wiens lof hij zong in zijn laatste opera seria. Maar meer nog dan een voorloper is Lucio Silla, ondanks een sterke band met de traditie, een meesterwerk van een jong genie, vol originaliteit en diepdoorvoelde muziek. In het spel met de codes van de opera seria laten de Duitse regisseur Tobias Kratzer en dirigent Antonello Manacorda de persoonlijke relaties uit het verhaal in hun universele dimensie op de voorgrond treden. Het antieke Rome maakt plaats voor een hedendaagse, donkere setting, waarin inbeelding en realiteit versmelten. Maar Silla’s boodschap blijft van alle tijden: “Welke triomf kan wedijveren met de overwinning op het eigen hart?”

Synopsis

Lucio Silla heeft zijn tegenstanders uit de weg laten ruimen en heeft alle macht naar zich toe getrokken. Hij wil Giunia als vrouw, maar onderschat haar haatgevoelens jegens hem. Hij heeft immers niet alleen haar vader laten vermoorden, maar ook haar geliefde Cecilio verbannen. Giunia is aanvankelijk zelfs in de waan dat Cecilio dood is, maar met de hulp van Cinna slagen ze erin elkaar terug te zien. De kracht van hun liefde en de manipulaties van Cinna doen Silla uiteindelijk inzien dat hij beter afstand doet van de macht.

Downloads
Galerij

Galerij

Lucio Silla - Intro door Gert Haelterman by La Monnaie De Munt
Bezetting
Bezetting

Muzikale leidingANTONELLO MANACORDA
RegieTOBIAS KRATZER
Decors en kostuumsRAINER SELLMAIER
BelichtingREINHARD TRAUB
VideoMANUEL BRAUN
DramaturgieKRYSTIAN LADA
KoorleiderMARTINO FAGGIANI

Lucio SillaJEREMY OVENDEN
GiuniaLENNEKE RUITEN
CecilioANNA BONITATIBUS
Lucio CinnaSIMONA ŠATUROVÁ
CeliaILSE EERENS
AufidioCARLO ALLEMANO

Symfonieorkest en koor van de Munt

ProductieLA MONNAIE / DE MUNT
CoproductieBADISCHES STAATSTHEATER KARLSRUHE
Met de steun vanNATIONALE LOTERIJ

Data & tickets

Data