Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

DE MUNT LA MONNAIE

Dans

The Goldberg Variations, BWV 988

Anne Teresa de Keersmaeker, Pavel Kolesnikov / Alain Franco, Rosas

Inleiding
Dit is mijn gouden jubileum met dans— Anne Teresa De Keersmaeker

In de Goldberg-Variationen transformeert Johann Sebastian Bach, in een spel van variaties, canons en fuga’s, een eenvoudige en ingetogen melodie tot een buitengewoon veelzijdige muzikale kosmos. Samen met pianisten Pavel Kolesnikov en Alain Franco neemt Anne Teresa De Keersmaeker deze partituur als blauwdruk voor eenzelfde oefening: het vinden van een vorm in voortdurende verandering. De grote bezetting van de Six Brandenburg Concertos wordt hierbij teruggebracht tot een solo-voorstelling die ze zelf danst. Ze put hierbij uit haar choreografisch archief – met bewegingscitaten uit iconische werken als Fase, Bartók of Drumming – en laat door improvisatie het onvoorspelbare toe.

Gecreëerd rond haar 60ste verjaardag vormen de Goldberg Variations opnieuw een hoogst persoonlijk markeringspunt in De Keersmaekers blijvende zoektocht naar een eigen danstaal.

Bezetting
Bezetting

Choreografie en dans Anne Teresa De Keersmaeker
Muziek Johann Sebastian Bach, The Goldberg Variations, BWV 988
Piano Pavel Kolesnikov / Alain Franco
Productie Rosas

Coproductie Wiener Festwochen, Concertgebouw (Brugge), De Munt / La Monnaie, Théâtre de la Ville (Paris), Internationaal Theater Amsterdam / Julidans, Sadler’s Wells (London), Montpellier Danse

Data & tickets

Data