Voor alle voorstellingen en activiteiten tot alvast eind december moet iedereen vanaf 16 jaar een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen. Meer informatie

Sluiten

Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

DE MUNT LA MONNAIE

Symfonieorkest van De Munt 250 jaar

Concert

Kazushi Ono

Massenet, Strauss, Prokofjev

Inleiding
een hymne aan de vrije en gelukkige Mens, aan zijn grote krachten en zijn pure Geest.— Sergey Prokofjev (over zijn Vijfde symfonie)

Kazushi Ono, muziekdirecteur van de Munt van 2002 tot 2008, keert voor dit feestjaar als gastdirigent naar Brussel terug met een programma dat opnieuw enkele topmomenten uit het Muntverleden belicht. In 1881 verkoos Jules Massenet Brussel boven Parijs voor de creatie van zijn nieuwe opera Hérodiade, wat de uitstraling van de Munt een stevige boost gaf! De grootste bloei bereikte de Munt vooral na 1900 toen directeur Maurice Kufferath de deuren opengooide voor het moderne repertoire, met onder meer Richard Strauss’ Salome (in het Frans). Historisch mag de stap van Herodias naar Salome dan wel niet groot zijn, maar de personages van Massenet en Strauss komen muzikaal uit twee totaal verschillende werelden. Deze Bijbelse verhalen van Herodias en Salome vinden een waardig werelds tegengewicht in Sergej Prokofjevs Vijfde symfonie.

Galerij

Galerij

Bezetting
Bezetting

Muzikale leidingKAZUSHI ONO

SopranoELSA DREISIG

Symfonieorkest van de Munt

ProductieDE MUNT / LA MONNAIE
CoproductieBOZAR MUSIC

Data & tickets

Data & Tickets