Voor alle voorstellingen en activiteiten tot alvast eind december moet iedereen vanaf 16 jaar een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen. Meer informatie

Sluiten

Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

DE MUNT LA MONNAIE

Symfonieorkest van De Munt 250 jaar

Concert

Alain Altinoglu

Grétry, Van Maldere, Mozart

Inleiding

Het Muntorkest bestaat officieel 250 jaar, maar wat speelde dit orkest in zijn beginperiode, in de tweede helft van de 18de eeuw? Bestond er wel symfonisch repertoire van eigen bodem? Welke kaskrakers begeleidden onze musici vanuit de orkestbak? En welke andere meesterwerken kleurden hun repertoire?

Het was de tijd waarin de opéra-comiques van Grétry immens populair waren, in Frankrijk én op onze Brusselse scène, de tijd waarin in eigen land de sinfonia’s van Pieter Van Maldere gepubliceerd werden en internationaal hoge ogen gooiden, de tijd waarin de grote Weense klassieke stijl – met Mozart op kop – zich doorzette. En had de jonge Mozart op doorreis in onze contreien niet kort voordien nog op de knie van Van Maldere gezeten, toen die nog muziekdirecteur van de Munt was? Met dit concert biedt de Munt u een duik in zowel vergeten als gekoesterde schatten van de rijke beginjaren van het Symfonieorkest van de Munt.

Bezetting
Bezetting

Muzikale leidingALAIN ALTINOGLU

SopranoJODIE DEVOS
TenoreCYRILLE DUBOIS

Symfonieorkest van de Munt

ProductieLA MONNAIE / DE MUNT

Data & tickets

Data & Tickets