Coronavirus: De Munt annuleert al zijn voorstellingen en evenementen tot en met het einde van dit seizoen. Pikovaya Dama en Der Rosenkavalier worden uitgesteld naar een volgend seizoen. Klik hier voor meer info of vul hier het formulier voor uw gewenste compensatie in.

Sluiten

Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

LA MONNAIE DE MUNT

© Herman Sorgeloos

Dans

Drumming Live

Anne Teresa De Keersmaeker / Ictus & Rosas

Inleiding
We durfden amper naar adem te happen.— The Guardian

Gecreëerd op de gelijknamige minimalistische partituur van Steve Reich, is Drumming (1998) een van Anne Teresa De Keersmaekers meest iconische choreografieën. De muziek, geschreven voor percussie en hier live uitgevoerd door Ictus, vertrekt vanuit één enkel ritmisch motief dat zich vermenigvuldigt en ontplooit in een eindeloos spel van canons. In de dans ontstaat de choreografische complexiteit op een gelijkaardige manier: op één enkele bewegingszin worden eindeloze variaties in tijd en ruimte toegepast. Pas wanneer de muziek en de lichamen tot stilstand komen, beseft de toeschouwer wat hij heeft meegemaakt: een golf van pure dans en pure klank, een draaikolk van levensenergie.

Galerij

Galerij

Bezetting
Bezetting

Choreografie Anne Teresa De Keersmaeker
Gedanst door Rosas
Muziek Steve Reich 'Drumming'
Muzikale leiding Georges-Elie Octors
Muzikanten Ictus
Decor en licht Jan Versweyveld
Kostuums Dries Van Noten

Productie 1998 Rosas, De Munt / La Monnaie (Brussel/Bruxelles/Brussels), La Bâtie – Festival de Genève
Coproductie De Munt / La Monnaie (Brussel/Bruxelles/Brussels), Sadler’s Wells (Londen/Londres/London), Les Théâtres de la Ville de Luxembourg
Première 07.08.1998 ImpulsTanz Wien

Data & tickets

Data