Voor alle voorstellingen en activiteiten tot alvast eind december moet iedereen vanaf 16 jaar een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen. Meer informatie

Sluiten

Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

DE MUNT LA MONNAIE

Themadag

Leading Ladies

Inleiding

Met Jeanne d’Arc au bûcher, Drie Sterke Vrouwen en Giovanna d’Arco op de affiche, staat de Munt deze herfst helemaal in het teken van vrouwelijke heroïek. Het moment om eens uitgebreid stil te staan bij de plaats van het schone en sterke geslacht in de geschiedenis van de kunstvorm opera én in het hedendaagse operawezen.

Kom op zondag 20 oktober naar de Munt voor een bijzondere themadag over de leading ladies in de opera: van beroemde prima donna’s tot vergeten componisten, van de artiestes op onze scène tot de onmisbare vrouwelijke krachten achter de coulissen…

PROGRAMMA
  • 11:00 – 12:00: Lezing door Hyacinthe Ravet, auteur van Musiciennes. Enquête sur les femmes et la musique, en Mélanie Traversier, auteur van La musique a-t-elle un genre ?
  • 12:15 – 13:00: Lunch 
  • 13:15 – 14:00: Silvia Costa, artistiek medewerkster voor Jeanne d'Arc au bûcher, in gesprek. 
  • 14:15 – 15:15: ‘INSIDE’ – Persoonlijke ontmoetingen met verschillende medewerksters van de Munt.
  • 15:30 – 16:00: Muzikaal slotakkoord met Femke Sonnen (viool), Anastasya Terenkova (piano) en Shiho Nishimura (cello).
     

Meer weten over de iconische vrouwen van de opera, en specifiek van de Munt? Neem dan zeker ook deel aan de bijzondere rondleiding ‘Leading Ladies’!

Data & tickets

Data