Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

De Munt / La Monnaie

Open Call: Logo design Orfeo & Majnun (O&M)

© Sanja Marusić

Open call voor het ontwerpen van een logo voor een participatief en inclusief Europees artistiek project.

Over het project

Door de oude Griekse mythe van Orpheus en Eurydice samen te brengen met het beroemde Arabische liefdesverhaal van Layla en Majnun, verbindt het project Orfeo & Majnun twee mythen die fundamentele, essentiële menselijke ervaringen weerspiegelen: liefde, verlies en verlangen.

De combinatie van de twee mythen is het uitgangspunt voor een inclusief intercultureel project dat – op basis van respect voor de verschillende culturen – kansen biedt voor een rijke verscheidenheid aan interpretaties, voor wederzijds begrip en culturele overdracht.

O&M zal een tweedelige theatervoorstelling ontwikkelen en presenteren. De benadering is interdisciplinair, participatief en 'community-driven'. Daarnaast zullen er interdisciplinaire opleidings- en trainingsworkshops zijn die geanimeerd worden door kunstenaars en experts in urbanisme, die inclusieve community-workshops aanbieden. De bedoeling is tot interpretaties, vormen van kennisoverdracht en ontwikkelingsprocessen te komen die collectief van aard zijn.

Het project verbindt zeven Europese partners in zeven steden en landen: de Munt Brussel (België), Festival Aix-en-Provence (Frankrijk), Valetta, culturele hoofdstad van Europa 2018 (Malta), Wiener Konzerthaus (Oostenrijk), Operadagen Rotterdam (Nederland), Biuro Festival Krakow (Polen) en Imaginarius, International Street Theatre Festival, Santa Maria da Feira (Portugal). Het omvat een breed scala aan stakeholders en community-groepen.

Opzet:

  • Interculturele en interreligieuze dialoog.
  • Capaciteitsontwikkeling voor culturele actoren en burgers.
  • Versterken van netwerken en opbouwen van nieuwe partnerschappen.
  • Een nieuw en breder publiek aantrekken.
  • Opzetten van participatieve cocreatie-processen als innovatieve artistieke modellen.
  • Versterken van de sociale, culturele en stedelijke cohesie.
     

O&M werd ontworpen in elkaar nauw opvolgende fasen en zal professioneel beheerd worden door een ervaren team dat samenwerkt met lokale netwerken en partners.

Het proces begint met het vastleggen van deelnemers en verhalen en het verspreiden van die verhalen in de stad. Via de workshops en de repetities mondt het vervolgens uit in publieke optredens.

Orfeo & Majnun zal lokale talen incorporeren. Zowel professionals als niet-professionals ontwikkelen het project en de performances vinden plaats in openbare ruimten en theaters.

Orfeo & Majnun is een Europees project dat door de Europese Unie wordt gefinancierd in het Creative Europe-kader van de Europese Unie.

Technische en ontwerpvereisten

We zoeken een logo-ontwerp voor het hele project dat gebruikt zal worden op elk digitaal en niet-digitaal materiaal dat de zeven projectpartners zullen creëren. Het logo zou de expressie moeten zijn van de cultuur en de inhoud van het project, van zijn participatieve aard, multiculturele aspecten en Europese uitgangspunten (zie ook de uitgebreide beschrijving van het project). Het teken/logo wordt gebruikt als onderdeel van een algemene visuele identiteit van het project. U kunt het logo leveren in een gebruikelijk beeldformaat of pdf. In het geval u de open call wint, zullen we een hoge-resolutiebestand nodig hebben (alle gebruikelijke beeldformaten).

Prijs

De prijs voor de drie beste logo-ontwerpen wordt toegekend door een internationale raad van experts. 1ste prijs: € 2000, btw inbegrepen. 2de en 3de prijs: twee gratis tickets voor een opvoering. De resultaten worden aangekondigd via de websites van de partners en via de sociale media.

Rechten

Het logo-ontwerp wordt gepubliceerd onder CC-licentie. Er wordt verwacht dat de ontwerper of het ontwerpbureau alle exploitatierechten afstaat aan het project. Daarnaast hebben de projectpartners het recht om het teken/logo naar eigen goeddunken aan te passen.

Deadline

Stuur uw ontwerpvoorstellen a.u.b. uiterlijk op 13 oktober, 12:00 u. Brusselse tijd (UTC + 1 u.) naar j-l.villalobos@lamonnaie.be

Contact

Heeft u nog vragen? Neem zeker contact met ons op: j-l.villalobos@lamonnaie.be