De hernieuwing van de vaste abonnementen voor het nieuwe seizoen 2024-25 begint nu zaterdag om 13 uur. Abonnees van het huidige seizoen ontvangen dan een mailtje met alle praktische informatie.

Sluiten
De Munt / La Monnaie DE MUNT / LA MONNAIE

Maestro muziek!

Een geïllustreerd familieboek waarin Alain Altinoglu, muziekdirecteur van de Munt, jong en oud laat kennismaken met de fascinerende wereld van de dirigent en zijn symfonisch orkest.

Bij uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts verscheen het boek Maestro muziek!
Het is een Nederlandse vertaling van Maestro, à vous de jouer!, dat eerder werd uitgegeven bij Actes Sud. Daarin dompelt onze muziekdirecteur Alain Altinoglu – samen met co-auteurs Ira Imig en Chantal Lamarque – groot en klein onder in de wereld van de dirigent en het symfonisch orkest.

Hoe het dirigeerstokje is ontstaan, waarom een orkest haar vaste opstelling heeft, wie de grote componisten en dirigenten uit het verleden waren, wat een dirigent tijdens de pauze van een voorstelling allemaal uitspookt en waarom hij soms zo’n gek pinguïnpak draagt: je komt het allemaal te weten in dit familieboek met prachtige illustraties van Bruno Gibert.