Wegens een technisch onderhoud van ons online ticketing-systeem is het tussen vanavond 22.00 uur en morgenvroeg 6 uur niet mogelijk om onze twee Mozart-streamings te bekijken of er tickets voor te kopen. Wij excuseren ons voor dit ongemak.

Sluiten

Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

DE MUNT LA MONNAIE

Oproep tot kandidaten voor de raad van bestuur van de Muntschouwburg

© Wim Vanmaele

De federale overheid zoekt nieuwe bestuursleden voor de Muntschouwburg en de twee overige federale culturele instellingen van België. Kandidaten hebben tot en met 15 februari de kans om te solliciteren.

De Muntschouwburg wordt al sinds 1963 bestuurd door een administratieve raad met zes Nederlandstalige leden, zes Franstalige leden en één Duitstalig lid uit onder meer de academische wereld en het middenveld. De raadsleden worden benoemd voor zes jaar.

In het Belgisch Staatsblad (p.7623) verscheen zopas een oproep voor nieuwe mandatarissen voor de drie federale culturele instellingen Bozar, het Belgian National Orchestra en de Koninklijke Muntschouwburg.

Geïnteresseerde kandidaten:

  • moeten kunnen aantonen dat zij een ruime ervaring hebben opgedaan op het gebied van beheer of cultuur
  • moeten hun belangstelling voor de instelling en haar bijzonderheden, alsook hun toegevoegde waarde in de raad van bestuur kunnen aantonen.
  • worden benoemd op basis van hun onafhankelijkheid en hun morele autoriteit.

Geïnteresseerde kandidaten kunnen hun cv en schriftelijke motivering tot en met 15 februari via aangetekend schrijven bezorgen op onderstaand adres.

Thomas Van Achter
FOD Kanselarij van de Eerste Minister
Wetstraat 16 – 1000 Brussel