Het Brussel-Hoofdstedelijk Gewest verbiedt alle culturele evenementen vanaf 26 oktober tot en met 19 november. Wij zullen onze gedupeerde klanten zo snel mogelijk contacteren.

Sluiten

Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

DE MUNT LA MONNAIE

Seizoensstart 2020-21: een update

© Julian Anderson/Millennium Images, UK

Na maanden culturele luwte kijkt de Munt er maar wat graag naar uit om zijn nieuwe seizoen 2020-21 te lanceren. Toch kunnen we in de huidige situatie niet anders dan de seizoensstart enigszins te hertekenen. De wereldcreatie van The Time of Our Singing wordt noodgedwongen een jaartje uitgesteld, The Sleeping Thousand geannuleerd. Tegelijkertijd stellen we met Is this the end? meteen een Coronaproof alternatief voor.

Hoewel we steeds meer stappen uit de quarantaine mogen zetten, worden we voor onze septemberproducties nog geconfronteerd met te veel vraagtekens: over de reismogelijkheden van onze internationale artiesten, over de gezondheidsmaatregelen voor onze muzikanten in de orkestbak, over de achterstand van het werk in onze decor- en kostuumateliers, en vooral over de veiligheidsprotocollen om u op een verantwoorde manier te verwelkomen in onze zalen.

Daarom is beslist de wereldcreatie van The Time of our Singing met een jaar uit te stellen, iets wat we gezien de grote relevantie van het stuk in het licht van de actuele Black Lives Matter-beweging en de voortdurende strijd tegen racisme en discriminatie diep betreuren. Maar de veiligheid van ons publiek en onze artiesten primeert. Altijd. De tweede creatie in de maand september, The Sleeping Thousand, wordt geannuleerd.

Toch laten we onze creatieve ambities niet temperen door het Coronavirus en stellen we u meteen een nieuw project voor: Is this the end?. Een pop requiem in drie luiken van de Belgische componist Jean-Luc Fafchamps en regisseuse Ingrid von Wantoch Rekowski, waarvan de Munt in september het eerste deel presenteert. Is this the end? is een uniek operaproject dat oplossingen zocht en vond voor de social distancing-regels waar we rekening mee moeten houden. Een opera die live uitgevoerd wordt in de Munt, en met behulp van video de volledige schouwburg als operadecor gebruikt, maar die u op veilige afstand kunt volgen via onze website.

Verder blijft het recital van de Franse coloratuursopraan Sabine Devieilhe op 16 september behouden en ook ons symfonisch openingsconcert in Bozar gaat door. Om de social distancing-regels tussen muzikanten te kunnen naleven, sleutelen we daarvoor wel nog aan het programma, zodat het kan uitgevoerd worden door een kleinere orkestbezetting.

We hopen te kunnen rekenen op uw begrip in deze uitzonderlijke situatie en doen er alles aan om u steeds op de hoogte te houden.