MM Tickets is gesloten van maandag 5 juli tot en met maandag 17 augustus en is opnieuw open vanaf dinsdag 18 augustus. 

Sluiten

Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

LA MONNAIE DE MUNT

Dvd Jakob Lenz valt in de prijzen

Een kleine twee maanden na de release bij het label Alpha Classics valt de dvd van Jakob Lenz sterk in de smaak bij de recensenten. De opname van deze Muntproductie kreeg zowel de prijs ffff van Télérama als de Diapason d’Or van het Franse magazine Diapason. Opéra Magazine, ten slotte, kende hem in de recente septembereditie een Diamant d’Opéra toe.  

Wolfgang Rihms gitzwarte operabewerking (1978) van Büchners novelle Lenz werd in 2015 een weinig vanzelfsprekende hit voor de Munt en zijn coproducent Staatsoper Stuttgart. Dat had het te danken aan de geslaagde synergie tussen drie Ausnahmekünstler: regisseuse Andrea Breth en dirigent Franck Ollu schiepen uit het psychogram van de waanzinnige, romantische dichter Lenz het schrikbeeld van een godverlaten, zinloos geworden moderniteit. Bariton Georg Nigl sprak, zong en vertolkte de hoofdrol met een verontrustend totaalengagement.  Het leverde hem de titel ‘Opernsänger des Jahres’ op.

Vanaf 20 september staat Georg Nigl overigens opnieuw op de planken van de Munt, voor de wereldpremière van Macbeth Underworld.