• Coronavirus: De Munt gesloten tot en met 5 april

  Als nieuwe veiligheidsmaatregel in de strijd tegen de verspreiding van het Coronavirus sluit de Munt zijn theater, ateliers en bespreekbureau tot en met 5 april. Dit heeft tot gevolg dat alle producties en events in deze periode geannuleerd worden. De nieuwe productie van Pikovaya Dama wordt uitgesteld naar een volgend seizoen.

  Lees meer
 • Nieuwe data voor vernieuwing en verkoop seizoensabonnementen 2020-21

  Alle vooropgestelde data voor het vernieuwen of aankopen van een seizoensabonnement schuiven drie weken op.

  Lees meer
 • Museum Night Fever 2020 in de Munt geannuleerd

  Als gevolg van de maatregelen tegen het Coronavirus heeft de Munt besloten om al zijn activiteiten en evenementen in het kader van de Museum Night Fever 2020 te annuleren.

 • De Munt genomineerd voor drie International Opera Awards 2020

  Slechts enkele dagen voor de uitreiking van de Oscars zijn ook de nominaties voor de tegenhangers in de operawereld bekendgemaakt. De Munt maakt kans op een International Opera Award voor Best Opera Company en Best New Production. Muziekdirecteur Alain Altinoglu is genomineerd als Best Conductor.

  Lees meer
 • MMM 47, de ‘Trilogia’-special

  Onze abonnees kregen hem al in de bus, maar op 29 januari (Le Soir) en 31 januari (De Standaard) zit hij ook tussen de krant: MMM 47, het nieuwste nummer van het Muntmagazine, is nu uit!

  Lees meer
 • Themadag Pascal Dusapin

  Op 14 februari vieren Bozar, het Belgian National Orchestra en de Munt samen Frankrijks grootste hedendaagse componist met een dag vol concerten, masterclasses en ontmoetingen.  

  Lees meer
 • ‘Penthesilea’ bekroond met een International Classical Music Award

  Op 21 januari maakte een jury van gespecialiseerde journalisten de winnaars bekend van de tiende editie van de International Classical Music Awards (ICMA). De Munt haalt voor de cd-opname van Pascal Dusapins Penthesilea de award binnen in de categorie “Contemporary”.   

  Lees meer
 • Opera Awards 2020: stem nu

  Welke producties, artiesten, ensembles en opnames kleurden uw operajaar? Nomineer ze voor de Opera Awards 2020.

  Lees meer
 • Muziekdirecteur Alain Altinoglu blijft in de munt tot 2025

  Alain Altinoglu is herbenoemd als muziekdirecteur van de Munt tot 2025. Hij zal dit engagement combineren met zijn nieuwe functie als chef-dirigent bij het hr-Sinfonieorchester in Frankfurt vanaf het seizoen 2021-2022.

  Lees meer
 • De nieuwe lichting MM Academy 2019-20 laat van zich horen

  Tijdens het concertino van vrijdag 22 november stonden de schijnwerpers vol op de leden van onze MM Academy, die een klein uurtje lang bekende en minder bekende opera-aria’s ten beste gaven. Muntdirecteur Peter de Caluwe stelde bij deze gelegenheid ook de MM Laureates en MM Soloists voor het seizoen 2019-20 voor, met dit jaar twee nieuwe leden: sopraan Louise Foor en mezzo Lotte Verstaen.

  Lees meer
 • Romeo Castellucci, ‘regisseur van het jaar’ volgens Opernwelt

  De Italiaanse totaalkunstenaar Romeo Castellucci heeft drie prijzen van het prestigieuze magazine Opernwelt op zijn palmares geschreven. Hij werd in het Jahrbuch 2019 onder andere verkozen tot ‘Regisseur van het jaar’.

  Lees meer