• MMM 47, de ‘Trilogia’-special

  Onze abonnees kregen hem al in de bus, maar op 29 januari (Le Soir) en 31 januari (De Standaard) zit hij ook tussen de krant: MMM 47, het nieuwste nummer van het Muntmagazine, is nu uit!

  Lees meer
 • ‘Penthesilea’ bekroond met een International Classical Music Award

  Op 21 januari maakte een jury van gespecialiseerde journalisten de winnaars bekend van de tiende editie van de International Classical Music Awards (ICMA). De Munt haalt voor de cd-opname van Pascal Dusapins Penthesilea de award binnen in de categorie “Contemporary”.   

  Lees meer
 • Themadag Pascal Dusapin

  Op 14 februari vieren Bozar, het Belgian National Orchestra en de Munt samen Frankrijks grootste hedendaagse componist met een dag vol concerten, masterclasses en ontmoetingen.  

  Lees meer
 • Opera Awards 2020: stem nu

  Welke producties, artiesten, ensembles en opnames kleurden uw operajaar? Nomineer ze voor de Opera Awards 2020.

  Lees meer
 • Muziekdirecteur Alain Altinoglu blijft in de munt tot 2025

  Alain Altinoglu is herbenoemd als muziekdirecteur van de Munt tot 2025. Hij zal dit engagement combineren met zijn nieuwe functie als chef-dirigent bij het hr-Sinfonieorchester in Frankfurt vanaf het seizoen 2021-2022.

  Lees meer
 • De nieuwe lichting MM Academy 2019-20 laat van zich horen

  Tijdens het concertino van vrijdag 22 november stonden de schijnwerpers vol op de leden van onze MM Academy, die een klein uurtje lang bekende en minder bekende opera-aria’s ten beste gaven. Muntdirecteur Peter de Caluwe stelde bij deze gelegenheid ook de MM Laureates en MM Soloists voor het seizoen 2019-20 voor, met dit jaar twee nieuwe leden: sopraan Louise Foor en mezzo Lotte Verstaen.

  Lees meer
 • Romeo Castellucci, ‘regisseur van het jaar’ volgens Opernwelt

  De Italiaanse totaalkunstenaar Romeo Castellucci heeft drie prijzen van het prestigieuze magazine Opernwelt op zijn palmares geschreven. Hij werd in het Jahrbuch 2019 onder andere verkozen tot ‘Regisseur van het jaar’.

  Lees meer
 • ‘Opera. Passie en controverse’ in de boekhandel

  Muntdirecteur Peter de Caluwe liet zich maandenlang interviewen door cultuurjournalist Stéphane Renard. De vruchten van die gesprekken werden gebundeld in een nieuw boek, uitgegeven door Lannoo.

  Lees meer
 • Dvd Jakob Lenz valt in de prijzen

  Een kleine twee maanden na de release bij het label Alpha Classics valt de dvd van Jakob Lenz sterk in de smaak bij de recensenten. De opname van deze Muntproductie kreeg zowel de prijs ffff van Télérama als de Diapason d’Or van het Franse magazine Diapason. Opéra Magazine, ten slotte, kende hem in de recente septembereditie een Diamant d’Opéra toe.  

  Lees meer
 • Pascal Dusapins Muntopera ‘Penthesilea’ uit op dubbel-cd

  Met Penthesilea leverde Pascal Dusapin in 2015 een krachtig, woest drama af over de complexe liefde tussen de amazone Penthesilea en de Griekse held Achilles. De opera werd tijdens de wereldpremière in de Munt live opgenomen en verschijnt op 20 september op dubbel-cd bij Cypres.

  Lees meer
 • De Munt zwaait zijn deuren open tijdens Open Monumentendagen 2019

  Elk jaar kunnen tienduizenden geïnteresseerden tijdens de Open Monumentendagen binnenkijken bij heel wat culturele trekpleisters.

  Lees meer