• Save the date - seizoenspresentatie 2021-22

  Op woensdag 28 april ontdekt u op onze website de volledige programmering van het seizoen 2021-22!

  Lees meer
 • Passa Porta Festival strijkt neer in de Munt

  Het tweejaarlijkse festival van Passa Porta palmt opnieuw de hoofdstad in. Zelfs in coronatijden organiseert het literatuurhuis veelzijdige literaire evenementen vanop diverse plekken in Brussel, en ook de Munt is het decor van enkele boeiende auteursontmoetingen.

  Lees meer
 • Ontdek onze nieuwe podcastreeks ‘Weerklanken’

  Op 4 februari lanceert de Munt een nieuwe podcastreeks Weerklanken. Boeiende audioverhalen die onze voorstellingen kaderen en inleiden, maar die ook zonder kaartje voor onze producties interessant luistervoer zijn.

  Lees meer
 • Stem ‘The Time of Our Singing’ naar een Fedora-prijs

  The Time of our Singing, een nieuwe opera van Kris Defoort die in september 2021 in de Munt in wereldpremière gaat, staat op de shortlist voor de Fedora Opera Prize. Wie de award en de bijhorende prijs ter waarde van 75 000 euro krijgt, wordt bepaald via stemming. U kunt de Munt nog tot 26 februari steunen met slechts een paar kliks!

  Lees meer
 • Februari is Mozartmaand in de Munt

  Nu duidelijk is dat we nog tot maart geen publiek in de zaal zullen mogen ontvangen, kiest de Munt ervoor om de februariprogrammering uitsluitend in streaming aan te bieden. Nog niet de volledige heropening waar we op hoopten dus, maar zo geven we de musici wel de kans om opnieuw samen te spelen, de koorleden de gelegenheid om weer samen te zingen en het publiek het plezier om nieuwe producties te ontdekken.

  Lees meer
 • ‘Die tote Stadt’ op nieuwe cultuurzender Podium 19

  Op 21 januari wordt Podium 19 gelanceerd. Een nieuw cultureel kanaal dat je zowel via kabel als online kan bekijken. Podium 19 is een virtuele scène waarop verschillende Vlaamse en Brusselse kunstinstellingen hun voorstellingen zullen uitzenden. Zowel gekende producties als nieuwe werken krijgen een plaatsje in het zendschema.

  Lees meer
 • De Munt wenst u...

  Het voltallige Muntpersoneel wenst u fabelachtige feestdagen en klinkt alvast op een gelukkig en gezond 2021.

  Naar onze wenskaart
 • Macbeth Underworld wint de Oper! Award voor ‘Beste Wereldpremière’

  Onze deuren mogen dan wel al een tijdje gesloten zijn door de coronamaatregelen, toch valt er ook in deze troosteloze tijden goed nieuws te rapen: onze productie van Macbeth Underworld ging aan de haal met de Oper! Award voor ‘Beste Wereldpremière’.

  Lees meer
 • Update: noodgedwongen annulering van alle Muntvoorstellingen in november en december

  Door de verstrengde maatregelen in de strijd tegen het coronavirus ziet de Munt zich genoodzaakt om haar programmering grondig aan te passen.

  Lees meer
 • International Classical Music Award voor ‘Penthesilea’

  De Franse componist Pascal Dusapin won zopas de International Classical Music Award voor de cd-opname (verschenen bij label Cypres) van zijn opera Penthesilea, en wel in de categorie beste hedendaagse album van 2020.

  Lees meer
 • Opernwelt kroont Marlis Petersen tot 'Zangeres van het Jaar'

  Het gezaghebbende Duitse vaktijdschrift Opernwelt heeft haar Jahrbuch 2020 uitgebracht. Daarin maakt het na bevraging van 50 onafhankelijke en internationaal gereputeerde critici de balans op van het voorbije operaseizoen. Na bekroningen in 2004, 2010 en 2015 wordt Marlis Petersen, momenteel in de Munt voor Die tote Stadtvoor de vierde keer uitgeroepen tot ‘Sängerin des Jahres’. Niemand doet het de Duitse sopraan na.

  Lees meer
 • ‘Is this the end?' in Cinéma Galeries

  Na het overweldigende succes van Jean-Luc Fafchamps virtuele wereldcreatie Is this the end? kunt u de voorstelling (her)ontdekken op het witte doek in Cinéma Galeries op 24 september om 19.30 uur.

  Lees meer