Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

DE MUNT LA MONNAIE

Ondertussen in de decorateliers

Een fotoreportage

Zelfs in pseudolockdown en na een hele rits annuleringen houden de stoffeerders, schrijnwerkers, beeldhouwers, schilders en andere artiesten in onze Ateliers het hoofd hoog. En dat is nodig, want paradoxaal genoeg stonden er nog nooit zoveel producties tegelijk op de planning. Momenteel wordt er – coronaveilig – gewerkt aan maar liefst zeven operadecors.

Het blijft voorlopig koffiedik kijken wanneer het resultaat van al dat harde werk op ons podium te zien zal zijn, maar vast staat dat de Munt en onze coproductiepartners een vliegende start zullen kunnen nemen, eenmaal de donkere wolken verdreven zijn.

SCHILDERSATELIER

Dat is vooralsnog niet het geval in het Schildersatelier. Daar wordt – vakje per vakje – aan een impressionant en dreigend wolkendek gewerkt, dat te zien zal zijn in onze productie van Henry VIII.

BEELDHOUWERIJ

Ook de beeldhouwerij heeft de handen vol met de grand opéra van Camille Saint-Saëns. Daar krijgt momenteel de zuilengalerij voor een van de façades vorm.

STOFFEERATELIER

De stoffeerders hebben dan weer net de laatste hand gelegd aan de bekleding voor vijftien stoelen uit het decor van Der Rosenkavalier. De meubelstukken worden namelijk verwacht in Vilnius, waar onze coproductiepartner de opera nog in 2021 programmeert.

SCHILDERSATELIER

Het meubilair voor deze uitgestelde Strauss wordt eveneens op dit moment in de verf gezet.

In de Ateliers wordt overigens ook al uitvoerig getest voor nieuwe projecten die ingepland staan in het seizoen 2021-22. In tijden waarin uw operahonger dringend gestild moet worden, gunnen we u maar wat graag een tipje van de sluier. Deze autodeur is van beton en zou normaal zijn opwachting moeten maken in onze eindejaarsproductie van december 2021.

© Decorateliers de Munt

Deel deze pagina