Zondag 22 september is het autoloze zondag in Brussel

Sluiten

Het federale operahuis in de hoofdstad van Europa

LA MONNAIE DE MUNT

Martino Faggiani

Koorleider

Martino Faggiani werd geboren in Rome. Na studies piano, klavecimbel en compositie aan het Conservatorium Santa Cecilia van zijn geboortestad, legde hij zich toe op de koordirectie en werkte hij samen met vele vocale ensembles. In 1992 werd hij assistent van Norbert Balatsch in de Accademia Nazionale di Santa Cecilia. Hij werkte er mee aan talrijke producties en leidde meermaals uitvoeringen, wat hem toeliet om ervaring op te doen bij dirigenten als Claudio Abbado, Myung-Whun Chung, Daniele Gatti, Kent Nagano, Georges Prêtre en Giuseppe Sinopoli.

Sinds 2002 werkt hij als koordirigent aan het Teatro Regio te Parma, een functie die hij sinds 2012 ook uitoefent in de Munt, waar hij het koor voorbereidt op de opera’s en concerten. Vorig seizoen werkte hij zo mee aan Tancredi (Rossini), Lucio Silla (Mozart), Dialogues des Carmélites (Poulenc), Il prigioniero (Dallapiccola), Cavalleria rusticana & Pagliacci (Mascagni / Leoncavallo) en de concerten Dialogues de l’orgue, Dvořák Requiem en An die Freude.

Met onder meer Die Zauberflöte (Mozart), Uit een dodenhuis (Janáček), Robert le Diable (Meyerbeer), La Gioconda (Ponchielli) en de wereldcreatie van Frankenstein (Grey) op het programma is ook 2018-19 een intens seizoen voor het Muntkoor.

Martino Faggiani’s discografie omvat opnames van Assassinio nella cattedrale (Pizzetti), Ernani en Macbeth (Verdi), Marino Faliero (Donizetti), een cd met Jonas Kaufmann en het Mahler Chamber Orchestra onder leiding van Claudio Abbado en een integrale van alle Verdi-opera’s op dvd.