MyMM: video's, foto's, artikelsOnline tickets
De Munt - Les Mamelles de Tirésias
De Munt ¦ Opera ¦ Les Mamelles de Tirésias ¦ Intro

Les Mamelles de Tirésias

Francis Poulenc / Benjamin Britten

Les Mamelles de Tirésias, de eerste opera van Francis Poulenc, werd gecomponeerd tijdens de Tweede Wereldoorlog naar het gelijknamige surrealistische drama van Guillaume Apollinaire. De muzikale wereld van deze opera is onweerstaanbaar en verwijst even goed naar variététheater als naar de muziek van tijdgenoten zoals Chabrier en Satie. Vanaf de eerste maten zet de Theaterdirecteur de toon: “Publiek, wacht maar af, ik breng u een stuk dat onze zeden en gewoonten wil veranderen.” Van geslacht wisselen om macht te krijgen in een mannenwereld, dat is wat Thérèse / Tirésias voorstelt om het hoofd te bieden aan de samenleving. Het muzikaal arrangement, in handen van Emily Hindrichs, is gebaseerd op schetsen uit 1958 van Benjamin Brittens bewerking voor twee piano’s. Met een combinatie van dans en zang belicht regisseur Ted Huffman samen met veelbelovende, jonge zangers de bevreemdende poëzie van dit werk.

 

This project has been funded with support from the European Commission. This communication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.


Nieuwe productie
Coproductie Aldeburgh Music, Académie européenne de musique du Festival d'Aix-en-Provence, Muziekkapel Koningin Elisabeth
Copresentatie De Munt / La Monnaie, Muziekkapel Koningin Elisabeth
Met de steun van enoa (European Network of Opera Academies)
© Vincent Beaume
 

De Munt - Muziekkapel Koningin ElisabethDe Munt - European Network of Opera AcademiesDe Munt - European Commission
   
Extra
Muros