MyMM: video's, foto's, artikelsOnline tickets
De Munt - La Traviata
De Munt ¦ Opera ¦ La Traviata ¦ Intro

La Traviata

Giuseppe Verdi

De tragische geschiedenis van Violetta en Alfredo verwoordt als geen ander het verlangen, de broosheid en de eenzaamheid van het bestaan, de drie thema’s van dit artistieke seizoensproject. Terwijl Violetta, geïnspireerd door Alexandre Dumas’ personage Marguerite Gautier en één van Verdi’s mooiste heldinnen, wordt verteerd door tuberculose, verzetten andere krachten, zoals de moraal, de heersende normen en vooroordelen zich tegen haar hartstochtelijke liefde voor een jongeman tegenover wie ze tot op haar sterfbed haar ziekte verbergt. De “dame aux camélias” blijft een luxehoertje. Haar reputatie is even gevaarlijk als de syfilis die zo gevreesd wordt in de bordelen waar de bourgeoisie zich amuseert. Na Kát’a Kabanová brengt Andrea Breth een donkere visie op de hartverscheurende lijdensweg van een vrouw die tot haar laatste adem rotsvast in het wonder van de menselijke hartstochten blijft geloven.

>> La Traviata en artistieke vrijheid
Naar aanleiding van La Traviata is er veel geschreven en gesproken over wat er wel of niet kan op een operatoneel. We wensen deze discussie hier te kaderen en ons standpunt te verduidelijken.

>> De live-opname door Arte Live Web van onze Traviata-productie - opgenomen tijdens de voorstelling van 15 december, is beschikbaar vanaf 22 december op de website van Arte Live Web.
De definitieve montage van La Traviata is beschikbaar vanaf 5 januari op onze website. Deze versie zal ook de Franse en Nederlandse ondertitels bevatten.


Nieuwe productie
Productie De Munt / La Monnaie
Met de steun van SWIFT
© Flore-Aël Surun / Tendance Floue
 

De Munt - SWIFT
   
Extra
Muros