MyMM: video's, foto's, artikels
 

Nocturne van donderdag 26/11 geannuleerd

Di  24  November 2015

Ten gevolge van de verhoging van het dreigingsniveau van 3 naar 4 heeft de directie van de Munt besloten om onze medewerking aan de Nocturne van de Brusselse Musea op donderdag 26 november te annuleren.

De Munt - Nocturne van donderdag 26/11 geannuleerd

Voorstellingen Medúlla van zaterdag 21/11 geannuleerd

Za  21  November 2015

Ten gevolge van de verhoging van het dreigingsniveau van 3 naar 4 heeft de directie van de Munt besloten om de voorstellingen van Medulla van vandaag, zaterdag 21 november om 15:00 en 19:30 te annuleren.

Meer lezen

Er werd voorlopig nog geen beslissing genomen met betrekking tot een eventuele herneming van de productie op een later tijdstip.

De waarde van uw tickets zal worden omgezet in de vorm van cadeaucheques, te gebruiken naar keuze.

Voor meer info kan u contact opnemen met MM Tickets.

Terug

Mitridate, nieuw productieteam gekozen

Ma  26  Oktober 2015

De Munt heeft het nieuwe artistieke team gekozen voor de regie van Mitridate, Re di Ponto dat in mei 2016 wordt opgevoerd: Clarac-Deloeuil > le lab, vertegenwoordigd door Jean-Philippe Clarac en Olivier Deloeuil.

Meer lezen

De opera Mitridate, re di Ponto zal niet in de bestaande productie van Robert Carsen gebracht kunnen worden, zoals aanvankelijk aangekondigd. Het bleek onmogelijk om deze productie in de nieuwe locatie, het Muntpaleis bij Tour & Taxis, onder te brengen.

Daarom besloot de Munt een volledig nieuwe productie te maken en hiervoor een open oproep voor regievoorstellen te lanceren. Uit de 110 deelnemers selecteerde de jury, bestaande uit Christophe Rousset, dirigent van de productie, regisseuse Kirsten Dehlholm, Peter de Caluwe, algemeen directeur van de Munt en Krystian Lada, directeur dramaturgie, empowerment en communicatie, uiteindelijk drie regievoorstellen: Triptych, door Olivier Fredj; Clarac-Deloeuil > le lab, vertegenwoordigd door Jean-Philippe Clarac en Olivier Deloeuil; en Tomás Muñoz.
 
Deze artistieke teams hebben deelgenomen aan een workshop op 22 en 23 oktober in de gebouwen van de Munt. Tijdens de workshop kregen ze de kans om hun project te presenteren, met de technische ploeg en het productieteam van de Munt te overleggen en vooral een scène uit Mitridate uit te werken met jonge zangers van de International Opera Academy.

Uiteindelijk koos de jury voor het artistieke team van Jean-Philippe Clarac en Olivier Deloeuil uit Bordeaux. Dit creatieve duo was overdonderd, blij en trots met hun selectie, en samen met hun team kijken ze ernaar uit om het creatieproces aan te vangen.

Hun Mitridate zal zich afspelen tijdens een inderhaast bijeengeroepen Europese top die zich moet beraden over het plotse (maar in scène gezette) overlijden van één van hun collega's (de heerser van Pontus, de huidige Krim). Tijdens de crisisbijeenkomst worden niet enkel de problemen van de Unie duidelijk maar worden tevens de basisregels van de samenleving zelf in vraag gesteld.

Terug

De Munt - Mitridate, nieuw productieteam gekozen
 
Extra
Muros