MyMM: video's, foto's, artikels
 

Gewijzigde locatie van middagconcert van 25 maart

Do  24  Maart 2016

Ons middagconcert van 25 maart zal morgen doorgaan om 12.30, maar niet in het Koreaans Cultureel Centrum zoals gepland, maar wel in STUDIO van Bozar. Het KCC moet immers de hele week de deuren sluiten en alle activiteiten stopzetten. We danken dan ook van harte onze collega’s van Bozar voor hun solidariteit en medewerking.

STUDIO BOZAR (210 plaatsen)
Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel

Gewijzigd aanvangsuur ‘L’Opera Seria’ (19u)

Do  4  Februari 2016

Tijdens de repetities van deze weinig uitgevoerde barokopera werd duidelijk dat de voorstelling langer zal duren dan gepland. Om u toch het comfort van twee pauzes te kunnen bieden en u na afloop uw aansluitingen met het openbaar vervoer te kunnen garanderen, beginnen we een halfuur vroeger, om 19.00 uur.

Meer lezen

Raakt u er niet zo vroeg?
Geen probleem! Er worden in het eerste bedrijf twee momenten voorzien waarop u toch de zaal kan binnenkomen. En tot dan hoeft u in onze onthaalruimte niets te missen dankzij een rechtstreekse livestream vanuit de zaal. Ook geven we u graag deze synopsis mee, zo kan u ieder ogenblik naadloos inpikken.

Inleiding
De inleidingen door Katherina Lindekens (Nederlands) en Isabelle Dumont (Frans) schuiven mee op en beginnen al om 18.30u. U kan deze inleidingen ook vooraf beluisteren: ze verschijnen vanaf 9 februari op onze website.

Catering
We voorzien extra mogelijkheden om in de pauzes en vooraf iets te eten.

Terug

Frankenstein uitgesteld

Vr  29  Januari 2016

De productie van Frankenstein - het opdrachtwerk van de Munt aan de Amerikaanse componist Mark Grey, naar een idee van Alex Ollé (La Fura dels Baus) - wordt uitgesteld naar een nader te bepalen datum. In de plaats van Frankenstein sluiten we dit seizoen af met een andere primeur voor de Munt, een opera die al even out of the box is, namelijk Sweeney Todd.

Meer lezen

Een combinatie van technische en budgettaire complicaties noodzaken ons tot dit besluit. De locatie op Tour en Taxis bleek helaas niet de ideale locatie om de visie van het creatieteam optimaal te verwezenlijken, wat een wereldpremière van internationaal belang eigenlijk verdient. Wij hebben daarom besloten om het project voor onbepaalde tijd uit te stellen en in een van de komende seizoenen te realiseren. Het zou dan gecreëerd worden in de Muntschouwburg, de setting die oorspronkelijk voorzien was en waarvoor dit project ook ontwikkeld en bestemd was.  

Terug

Recital Simon Keenlyside geannuleerd

Do  26  November 2015

Wegens ziekte is Simon Keenlyside genoodzaakt zijn recital van 7 december te annuleren.
De ontmoeting erna "Inside the Singers Studio" vindt vanzelfsprekend eveneens niet plaats.

Heeft u al een ticket? Dan kunt u zich wenden tot MMTICKETS (02 212 12 11 - tickets@demunt.be) om uw tickets om te ruilen voor een ander recital of concert naar keuze of om ze te laten terugbetalen.

Nocturne van donderdag 26/11 geannuleerd

Za  21  November 2015

Ten gevolge van de verhoging van het dreigingsniveau van 3 naar 4 heeft de directie van de Munt besloten om onze medewerking aan de Nocturne van de Brusselse Musea op donderdag 26 november te annuleren.

De Munt - Nocturne van donderdag 26/11 geannuleerd

Voorstellingen Medúlla van zaterdag 21/11 geannuleerd

Za  21  November 2015

Ten gevolge van de verhoging van het dreigingsniveau van 3 naar 4 heeft de directie van de Munt besloten om de voorstellingen van Medulla van vandaag, zaterdag 21 november om 15:00 en 19:30 te annuleren.

Meer lezen

Er werd voorlopig nog geen beslissing genomen met betrekking tot een eventuele herneming van de productie op een later tijdstip.

De waarde van uw tickets zal worden omgezet in de vorm van cadeaucheques, te gebruiken naar keuze.

Voor meer info kan u contact opnemen met MM Tickets.

Terug

Mitridate, nieuw productieteam gekozen

Ma  26  Oktober 2015

De Munt heeft het nieuwe artistieke team gekozen voor de regie van Mitridate, Re di Ponto dat in mei 2016 wordt opgevoerd: Clarac-Deloeuil > le lab, vertegenwoordigd door Jean-Philippe Clarac en Olivier Deloeuil.

Meer lezen

De opera Mitridate, re di Ponto zal niet in de bestaande productie van Robert Carsen gebracht kunnen worden, zoals aanvankelijk aangekondigd. Het bleek onmogelijk om deze productie in de nieuwe locatie, het Muntpaleis bij Tour & Taxis, onder te brengen.

Daarom besloot de Munt een volledig nieuwe productie te maken en hiervoor een open oproep voor regievoorstellen te lanceren. Uit de 110 deelnemers selecteerde de jury, bestaande uit Christophe Rousset, dirigent van de productie, regisseuse Kirsten Dehlholm, Peter de Caluwe, algemeen directeur van de Munt en Krystian Lada, directeur dramaturgie, empowerment en communicatie, uiteindelijk drie regievoorstellen: Triptych, door Olivier Fredj; Clarac-Deloeuil > le lab, vertegenwoordigd door Jean-Philippe Clarac en Olivier Deloeuil; en Tomás Muñoz.
 
Deze artistieke teams hebben deelgenomen aan een workshop op 22 en 23 oktober in de gebouwen van de Munt. Tijdens de workshop kregen ze de kans om hun project te presenteren, met de technische ploeg en het productieteam van de Munt te overleggen en vooral een scène uit Mitridate uit te werken met jonge zangers van de International Opera Academy.

Uiteindelijk koos de jury voor het artistieke team van Jean-Philippe Clarac en Olivier Deloeuil uit Bordeaux. Dit creatieve duo was overdonderd, blij en trots met hun selectie, en samen met hun team kijken ze ernaar uit om het creatieproces aan te vangen.

Hun Mitridate zal zich afspelen tijdens een inderhaast bijeengeroepen Europese top die zich moet beraden over het plotse (maar in scène gezette) overlijden van één van hun collega's (de heerser van Pontus, de huidige Krim). Tijdens de crisisbijeenkomst worden niet enkel de problemen van de Unie duidelijk maar worden tevens de basisregels van de samenleving zelf in vraag gesteld.

Terug

De Munt - Mitridate, nieuw productieteam gekozen
 
Extra
Muros