MyMM: video's, foto's, artikels
 

Nocturne van donderdag 26/11 geannuleerd

Di  24  November 2015

Ten gevolge van de verhoging van het dreigingsniveau van 3 naar 4 heeft de directie van de Munt besloten om onze medewerking aan de Nocturne van de Brusselse Musea op donderdag 26 november te annuleren.

De Munt - Nocturne van donderdag 26/11 geannuleerd

Start ticketverkoop

Ma  23  November 2015

Op 1 december 2015 gaat de ticketverkoop voor het tweede deel van dit seizoen van start.

Meer lezen

OPERA

 

DANS

 

CONCERTEN/strong>

 

RECITALS

Terug

De Munt - Start ticketverkoop

Jenůfa op televisie

Ma  23  November 2015

Onze productie Jenůfa van Leoš Janáček in regie van Alvis Hermanis en met het Symfonieorkest en koor van de Munt onder leiding van Ludovic Morlot, is op woensdga 9 december te zien op France 2.

De Munt - Jenůfa op televisie

Voorstellingen Medúlla van zaterdag 21/11 geannuleerd

Za  21  November 2015

Ten gevolge van de verhoging van het dreigingsniveau van 3 naar 4 heeft de directie van de Munt besloten om de voorstellingen van Medulla van vandaag, zaterdag 21 november om 15:00 en 19:30 te annuleren.

Meer lezen

Er werd voorlopig nog geen beslissing genomen met betrekking tot een eventuele herneming van de productie op een later tijdstip.

De waarde van uw tickets zal worden omgezet in de vorm van cadeaucheques, te gebruiken naar keuze.

Voor meer info kan u contact opnemen met MM Tickets.

Terug

Andrea Breth ontvangt Der Faust award 2015 voor Jakob Lenz

Di  17  November 2015

Met trots delen we mee dat Andrea Breth de prestigieuze prijs Der Faust 2015 heeft ontvangen van het Deutscher Bühnenverein, voor haar regie van Jakob Lenz, een coproductie van de Munt, de OperStuttgart en de Staatsoper Berlin.

Meer lezen

Het Deutscher Bühnenverein is een politiek-culturele organisatie die meer dan 450 Duitse theaters, operahuizen en orkesten verenigt. Het Bühnenverein is een zeer invloedrijke instelling in Duitsland, met als doel het behouden, promoten en ontwikkelen van de diversiteit van het Duitstalige muzikale en theatrale landschap, met een focus op de verantwoordelijkheid om cultuur te verspreiden. Elk jaar reikt de organisatie de Deutscher Theaterpreis Der Faust uit aan de beste Duitstalige artiesten en producties.

Onze productie Jakob Lenz valt hiermee dus een tweede keer in de prijzen, na een eerdere bekroning tot Aufführung des Jahres 2015 door het gerenommeerde magazine Opernwelt.

Andrea Breth zal binnenkort naar de Munt terugkeren voor een nieuwe coproductie met de opera’s van Stuttgart en Berlijn, namelijk Dallapiccola’s Il Prigoniero, waarvan de première in Brussel zal plaatsvinden.

Terug

De Munt - Andrea Breth ontvangt Der Faust award 2015 voor Jakob Lenz

De Munt op Google Cultural Institute

Ma  16  November 2015

Een virtueel bezoek aan de Munt? Dat kan vanaf december dankzij een samenwerking met het Google Cultural Institute.

Meer lezen

Waar u zich ook bevindt, via het internet kunt u de Munt bezoeken: van de inkomhal tot de Grote Zaal, langs de Eretrappen, het Koninklijk Salon en de Grote Foyer, tot zelfs in de Ateliers. Los daarvan worden ook rijkelijk geïllustreerde thematische tentoonstellingen uitgewerkt. Tijdens een seizoen extra muros komt dit alles wel heel goed van pas!

Terug

Geschenkbonnen

Ma  16  November 2015

Bent u op zoek naar een verrassend en persoonlijk eindejaarscadeau? Met een geschenkbon van de Munt deel je niets minder dan intense emoties!

De Munt - Geschenkbonnen

Tentoonstelling MM Tickets

Vr  13  November 2015

Op 1 december opent MM Tickets de verkoop voor de voorstellingen in de tweede helft van dit seizoen. Bij die gelegenheid nodigt de Munt u uit om mee in haar archieven te duiken en de geschiedenis en grafische evolutie van haar toegangskaartjes te komen ontdekken. Een verrassende tentoonstelling, want ook tickets vertellen veel over een operahuis

Meer lezen

1.12.2015 - 11:00

MM TICKETS
Prinsenstraat 14, 1000 Brussel

Gratis toegang

Terug

Speciale actie Early Birds

Ma  2  November 2015

Op 1 december start de ticketverkoop voor de tweede seizoenshelft, maar tussen 14 en 30 november loopt eerst onze Early Birds-actie: kies twee van de drie operavoorstellingen in het Muntpaleis op Tours & Taxis en een extra recital of concert naar keuze en krijg 20% korting.
Vroege vogels zijn daarmee niet alleen zeker van de beste, maar ook van de voordeligste plaatsen!

De Munt - Speciale actie Early Birds

Anthony Rolfe Johnson - recital in de Munt op CD

Za  31  Oktober 2015

De volgende cd die door Cypres wordt gelanceerd is gewijd aan het recital van Anthony Rolfe Johnson in de Munt

Meer lezen

Herleef het zinderende recital uit 1996 door de beroemde Britse tenor die aan de piano wordt begeleid door Graham Johnson, een opname uit onze rijke archieven.

Rolfe Johnson vertolkt werk van Purcell, Schubert en Britten, drie componisten die hij heel waardeerde.

Terug

De Munt - Anthony Rolfe Johnson - recital in de Munt op CD

Mitridate, nieuw productieteam gekozen

Ma  26  Oktober 2015

De Munt heeft het nieuwe artistieke team gekozen voor de regie van Mitridate, Re di Ponto dat in mei 2016 wordt opgevoerd: Clarac-Deloeuil > le lab, vertegenwoordigd door Jean-Philippe Clarac en Olivier Deloeuil.

Meer lezen

De opera Mitridate, re di Ponto zal niet in de bestaande productie van Robert Carsen gebracht kunnen worden, zoals aanvankelijk aangekondigd. Het bleek onmogelijk om deze productie in de nieuwe locatie, het Muntpaleis bij Tour & Taxis, onder te brengen.

Daarom besloot de Munt een volledig nieuwe productie te maken en hiervoor een open oproep voor regievoorstellen te lanceren. Uit de 110 deelnemers selecteerde de jury, bestaande uit Christophe Rousset, dirigent van de productie, regisseuse Kirsten Dehlholm, Peter de Caluwe, algemeen directeur van de Munt en Krystian Lada, directeur dramaturgie, empowerment en communicatie, uiteindelijk drie regievoorstellen: Triptych, door Olivier Fredj; Clarac-Deloeuil > le lab, vertegenwoordigd door Jean-Philippe Clarac en Olivier Deloeuil; en Tomás Muñoz.
 
Deze artistieke teams hebben deelgenomen aan een workshop op 22 en 23 oktober in de gebouwen van de Munt. Tijdens de workshop kregen ze de kans om hun project te presenteren, met de technische ploeg en het productieteam van de Munt te overleggen en vooral een scène uit Mitridate uit te werken met jonge zangers van de International Opera Academy.

Uiteindelijk koos de jury voor het artistieke team van Jean-Philippe Clarac en Olivier Deloeuil uit Bordeaux. Dit creatieve duo was overdonderd, blij en trots met hun selectie, en samen met hun team kijken ze ernaar uit om het creatieproces aan te vangen.

Hun Mitridate zal zich afspelen tijdens een inderhaast bijeengeroepen Europese top die zich moet beraden over het plotse (maar in scène gezette) overlijden van één van hun collega's (de heerser van Pontus, de huidige Krim). Tijdens de crisisbijeenkomst worden niet enkel de problemen van de Unie duidelijk maar worden tevens de basisregels van de samenleving zelf in vraag gesteld.

Terug

De Munt - Mitridate, nieuw productieteam gekozen

MMM 31

Za  24  Oktober 2015

Het MonnaieMuntMagazine 31 (november 2015 > januari 2016) is verschenen op vrijdag 23/10 als bijlage bij De Morgen en op zaterdag 24/10 als bijlage bij Le Soir.
De digitale versie is hier online bekijken:

De Munt - MMM 31

Nominaties de Munt in Opernwelt Jahrbuch 2014-2015

Do  1  Oktober 2015

Het gezaghebbende Duitse vaktijdschrift Opernwelt heeft haar Jahrbuch van 2014/2015 uit. Daarin maakt het na bevraging van 50 onafhankelijke en internationaal gereputeerde critici de balans op van het voorbije operaseizoen. De Munt valt ook dit jaar in de prijzen.

Meer lezen

Wolfgang Rihms Jakob Lenz werd uitgeroepen tot “Productie van het Jaar”; het betreft een coproductie tussen de operahuizen in Stuttgart, Brussel en Berlijn. De jury loofde “de letterlijk waanzinnige, op de grote scène spookachtig toegespitste interpretatie” van regisseuse Andrea Breth.

Tegelijk wees ze meteen ook op de glansprestatie van Georg Nigl, die de bariton mee de titel “Zanger van het Jaar” bezorgde. De Munt onderhoudt al jaren een hechte artistieke relatie met deze uitzonderlijke performer. We wensen hem dan ook van harte te feliciteren en kijken al uit naar zijn recital Antike-Fragmente en zijn interpretatie van ‘de Heks’ in Hänsel und Gretel later dit seizoen.

Er is tevens erkenning voor Pascal Dusapins Penthesilea (waarin Georg Nigl eveneens te horen was)  in de categorie “Wereldcreatie van het jaar”. De Munt zet ieder jaar opnieuw hoog in op de creatie van nieuw hedendaags werk en de waardering voor deze productie, die momenteel nog in de opera van Straatsburg loopt, stemt ons bijzonder tevreden. Pascal Dusapin is al geruime tijd een vaste waarde in de Munt, en in januari 2016 staat zijn derde opera, To be sung, op ons programma.

Terug

De Munt - Nominaties de Munt in Opernwelt Jahrbuch 2014-2015

CD-opname van de opera «Au monde» bekroond

Di  8  September 2015

De dubbelcd van de opera Au monde van Philippe Boesmans - een wereldcreatie en opdrachtwerk van de Munt – werd bekroond met:

  • Diapason d'Or (mei 2015)
  • Choc van Classica (juli 2015)
  • ffff van Télérama (augustus 2015)
  • 3 coeurs vah L'Avant-Scène Opéra (augustus 2015)
  •  
De Munt - CD-opname van de opera «Au monde» bekroond

Elisir d'amore : voorstelling van 17/9

Zo  6  September 2015

Vanuit een onophoudelijk streven om zijn publiek te verbreden, koos de Munt deze opera, nummer 13 op de lijst van 's werelds meest gespeelde opera’s om op één dag, in Brussel - Europese hoofdstad met een uitgesproken mix van culturen - verschillende publieksgroepen bijeen te brengen. De voorstelling van 17 september om 14 uur zal toegankelijk zijn voor:

Meer lezen

  • Leerlingen van secundaire scholen: tickets aan € 20 (inleiding op school inbegrepen) – 1ste, 2de, 3de en 4de categorie
  • Studenten, -30 jarigen, kunstenaars en medewerkers uit de podiumkunstensector: tickets aan € 25 - 1ste, 2de, 3de en 4de categorie
  • Kansengroepen op sociaal, economisch of medisch vlak (via verenigingen en instellingen uit de sociale sector en uitkeringsgerechtigden): tickets aan € 10 - 1ste en 2de categorie.
  • Het grote publiek: de gangbare ticketprijzen van € 15 tot € 130 - 6 categorieën

Terug

Alain Altinoglu wordt muziekdirecteur van de Munt

Woe  2  September 2015

Met veel enthousiasme verwelkomen Peter de Caluwe en het team van de Munt de Franse dirigent Alain Altinoglu als muziekdirecteur van de Munt. We kijken uit naar een samenwerking die zich over meerdere seizoenen zal uitstrekken.
Alain Altinoglu was reeds in de Munt te gast als dirigent van Massenets Cendrillon in december 2011 en voor een aantal symfonische concerten met het Muntorkest.

De Munt - Alain Altinoglu wordt muziekdirecteur van de Munt

De Munt in de steigers

Do  21  Mei 2015

Nadat de renovatiewerken in onze Ateliers zijn afgerond, gaat in juni 2015 de tweede fase van start.

Meer lezen

Tijdens deze fase verschuiven de werken naar de schouwburg zelf, waarbij zowel ingrepen op het podium worden voorzien (onder meer een nieuwe toneelvloer, een nieuwe zijdelingse podiumlift om decorstukken op scène te brengen, een bijkomende motorisering in de toneelzolder), als verbeteringen aan de zaal (nieuwe zetels en een nieuwe airconditioning).

Het einde van deze werken is gepland voor december 2015 waarna we het renoveerde Munttoneel hopen in te wijden met Hector Berlioz’ Béatrice et Bénédict in maart 2016.

Terug

De Munt - De Munt in de steigers
 
Extra
Muros