MyMM: video's, foto's, artikels
 

Nieuwe productie van Reigen van Philippe Boesmans op Arte Concert

Do  28  April 2016

Naar aanleiding van de Europese Operadagen (7 & 8 mei) wordt een nieuwe productie van Philippe Boesmans’ Reigen door de Opera van Stuttgart gestreamd op Arte Concert.

De Munt - Nieuwe productie van Reigen van Philippe Boesmans op Arte Concert

Olivier Award voor Cavalleria Rusticana / Pagliacci

Ma  4  April 2016

Gisteren werd de nieuwe ‘double bill’ productie van Cavalleria Rusticana & Pagliacci (Mascagni / Leoncavallo), in de regie van Damiano Michieletto voor Royal Opera House Covent Garden in Londen, in coproductie met de Munt, bekroond met de Olivier Award voor “Best New Opera Production”.

Meer lezen

Damiano Michieletto regisseerde eveneens de succesvolle nieuwe productie van L’Elisird’amore (Donizetti), die we in september 2015 op de planken brachten in het Koninklijk Circus. Met deze Elisir wist Michieletto de geestdrift en originaliteit van Donizetti’s muziek op sublieme wijze in de verf te zetten dankzij de inventiviteit van zijn regie, die zowel humor en ironie als intense emoties niet uit de weg ging.  

We feliciteren de collega’s van Royal Opera House Covent Garden met deze Award en kijken alvast uit naar de uitvoeringen van Cavalleria Rusticana / Pagliacci  in de Munt in het voorjaar van 2018.

Terug

De Munt - Olivier Award voor Cavalleria Rusticana / Pagliacci

De Munt gesloten op woensdag 23 maart

Di  22  Maart 2016

Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Brussel, zal de Munt en het Muntpaleis op Tour & Taxis gesloten zijn op woensdag 23 maart.
Alle activiteiten van de dag zijn afgelast.

We leven mee met de slachtoffers, hun familie en vrienden.

>> #WeerbaarBelgië

De Munt genomineerd voor de International Opera Awards

Do  3  Maart 2016

De Munt is genomineerd voor de vierde editie van de International Opera Awards. 

Ons operahuis is genomineerd voor de beste wereldcreatie met Penthesilea van Pascal Dusapins. Daarnaast willen wij in het bijzonder de vele genomineerde artiesten feliciteren die recent in de Munt aan de slag waren. 

De International Opera Awards worden op 15 mei 2016 uitgereikt in Londen. Je leest er alles over op www.operaawards.co.uk

De Munt - De Munt genomineerd voor de International Opera Awards

Pierre Boulez overleden

Woe  6  Januari 2016

Met diepe spijt vernamen we het overlijden van componist en dirigent Pierre Boulez in Baden Baden op dinsdag 5 januari.

Pascal Dusapin, die Boulez goed kende, en het artistieke team van To Be Sung dragen de première van vandaag op aan deze essentiële protagonist van de muziek in de tweede helft van de 20ste eeuw.

De Munt - Pierre Boulez overleden

De Munt op Google Cultural Institute

Di  1  December 2015

Een virtueel bezoek aan de Munt? Dat kan vanaf december dankzij een samenwerking met het Google Cultural Institute.

Meer lezen

Waar u zich ook bevindt, via het internet kunt u de Munt bezoeken: van de inkomhal tot de Grote Zaal, langs de Eretrappen, het Koninklijk Salon en de Grote Foyer, tot zelfs in de Ateliers. Los daarvan worden ook rijkelijk geïllustreerde thematische tentoonstellingen uitgewerkt. Tijdens een seizoen extra muros komt dit alles wel heel goed van pas!

Terug

De Munt - De Munt op Google Cultural Institute

Nocturne van donderdag 26/11 geannuleerd

Za  21  November 2015

Ten gevolge van de verhoging van het dreigingsniveau van 3 naar 4 heeft de directie van de Munt besloten om onze medewerking aan de Nocturne van de Brusselse Musea op donderdag 26 november te annuleren.

De Munt - Nocturne van donderdag 26/11 geannuleerd

Voorstellingen Medúlla van zaterdag 21/11 geannuleerd

Za  21  November 2015

Ten gevolge van de verhoging van het dreigingsniveau van 3 naar 4 heeft de directie van de Munt besloten om de voorstellingen van Medulla van vandaag, zaterdag 21 november om 15:00 en 19:30 te annuleren.

Meer lezen

Er werd voorlopig nog geen beslissing genomen met betrekking tot een eventuele herneming van de productie op een later tijdstip.

De waarde van uw tickets zal worden omgezet in de vorm van cadeaucheques, te gebruiken naar keuze.

Voor meer info kan u contact opnemen met MM Tickets.

Terug

Andrea Breth ontvangt Der Faust award 2015 voor Jakob Lenz

Di  17  November 2015

Met trots delen we mee dat Andrea Breth de prestigieuze prijs Der Faust 2015 heeft ontvangen van het Deutscher Bühnenverein, voor haar regie van Jakob Lenz, een coproductie van de Munt, de OperStuttgart en de Staatsoper Berlin.

Meer lezen

Het Deutscher Bühnenverein is een politiek-culturele organisatie die meer dan 450 Duitse theaters, operahuizen en orkesten verenigt. Het Bühnenverein is een zeer invloedrijke instelling in Duitsland, met als doel het behouden, promoten en ontwikkelen van de diversiteit van het Duitstalige muzikale en theatrale landschap, met een focus op de verantwoordelijkheid om cultuur te verspreiden. Elk jaar reikt de organisatie de Deutscher Theaterpreis Der Faust uit aan de beste Duitstalige artiesten en producties.

Onze productie Jakob Lenz valt hiermee dus een tweede keer in de prijzen, na een eerdere bekroning tot Aufführung des Jahres 2015 door het gerenommeerde magazine Opernwelt.

Andrea Breth zal binnenkort naar de Munt terugkeren voor een nieuwe coproductie met de opera’s van Stuttgart en Berlijn, namelijk Dallapiccola’s Il Prigoniero, waarvan de première in Brussel zal plaatsvinden.

Terug

De Munt - Andrea Breth ontvangt Der Faust award 2015 voor Jakob Lenz

Tentoonstelling MM Tickets

Vr  13  November 2015

Op 1 december opent MM Tickets de verkoop voor de voorstellingen in de tweede helft van dit seizoen. Bij die gelegenheid nodigt de Munt u uit om mee in haar archieven te duiken en de geschiedenis en grafische evolutie van haar toegangskaartjes te komen ontdekken. Een verrassende tentoonstelling, want ook tickets vertellen veel over een operahuis

Meer lezen

1.12.2015 - 11:00

MM TICKETS
Prinsenstraat 14, 1000 Brussel

Gratis toegang

Terug

MMM 31

Za  24  Oktober 2015

Het MonnaieMuntMagazine 31 (november 2015 > januari 2016) is verschenen op vrijdag 23/10 als bijlage bij De Morgen en op zaterdag 24/10 als bijlage bij Le Soir.
De digitale versie is hier online bekijken:

De Munt - MMM 31

Nominaties de Munt in Opernwelt Jahrbuch 2014-2015

Do  1  Oktober 2015

Het gezaghebbende Duitse vaktijdschrift Opernwelt heeft haar Jahrbuch van 2014/2015 uit. Daarin maakt het na bevraging van 50 onafhankelijke en internationaal gereputeerde critici de balans op van het voorbije operaseizoen. De Munt valt ook dit jaar in de prijzen.

Meer lezen

Wolfgang Rihms Jakob Lenz werd uitgeroepen tot “Productie van het Jaar”; het betreft een coproductie tussen de operahuizen in Stuttgart, Brussel en Berlijn. De jury loofde “de letterlijk waanzinnige, op de grote scène spookachtig toegespitste interpretatie” van regisseuse Andrea Breth.

Tegelijk wees ze meteen ook op de glansprestatie van Georg Nigl, die de bariton mee de titel “Zanger van het Jaar” bezorgde. De Munt onderhoudt al jaren een hechte artistieke relatie met deze uitzonderlijke performer. We wensen hem dan ook van harte te feliciteren en kijken al uit naar zijn recital Antike-Fragmente en zijn interpretatie van ‘de Heks’ in Hänsel und Gretel later dit seizoen.

Er is tevens erkenning voor Pascal Dusapins Penthesilea (waarin Georg Nigl eveneens te horen was)  in de categorie “Wereldcreatie van het jaar”. De Munt zet ieder jaar opnieuw hoog in op de creatie van nieuw hedendaags werk en de waardering voor deze productie, die momenteel nog in de opera van Straatsburg loopt, stemt ons bijzonder tevreden. Pascal Dusapin is al geruime tijd een vaste waarde in de Munt, en in januari 2016 staat zijn derde opera, To be sung, op ons programma.

Terug

De Munt - Nominaties de Munt in Opernwelt Jahrbuch 2014-2015

Elisir d'amore : voorstelling van 17/9

Zo  6  September 2015

Vanuit een onophoudelijk streven om zijn publiek te verbreden, koos de Munt deze opera, nummer 13 op de lijst van 's werelds meest gespeelde opera’s om op één dag, in Brussel - Europese hoofdstad met een uitgesproken mix van culturen - verschillende publieksgroepen bijeen te brengen. De voorstelling van 17 september om 14 uur zal toegankelijk zijn voor:

Meer lezen

  • Leerlingen van secundaire scholen: tickets aan € 20 (inleiding op school inbegrepen) – 1ste, 2de, 3de en 4de categorie
  • Studenten, -30 jarigen, kunstenaars en medewerkers uit de podiumkunstensector: tickets aan € 25 - 1ste, 2de, 3de en 4de categorie
  • Kansengroepen op sociaal, economisch of medisch vlak (via verenigingen en instellingen uit de sociale sector en uitkeringsgerechtigden): tickets aan € 10 - 1ste en 2de categorie.
  • Het grote publiek: de gangbare ticketprijzen van € 15 tot € 130 - 6 categorieën

Terug

Alain Altinoglu wordt muziekdirecteur van de Munt

Woe  2  September 2015

Met veel enthousiasme verwelkomen Peter de Caluwe en het team van de Munt de Franse dirigent Alain Altinoglu als muziekdirecteur van de Munt. We kijken uit naar een samenwerking die zich over meerdere seizoenen zal uitstrekken.
Alain Altinoglu was reeds in de Munt te gast als dirigent van Massenets Cendrillon in december 2011 en voor een aantal symfonische concerten met het Muntorkest.

De Munt - Alain Altinoglu wordt muziekdirecteur van de Munt
 
Extra
Muros