MyMM: video's, foto's, artikels
 

Anne Teresa De Keersmaeker ontvangt de Medaille van Culturele Verdienste van de Portugese regering.

Ma  29  September 2014

Op maandag 29 september 2014 ontving de Belgische choreografe deze medaille in ontvangst uit de handen van Portugees staatssecretaris van cultuur Jorge Barreto Xavier.

Meer lezen

In een persbericht roemt de staatsecretaris Anne Teresa De Keersmaeker als een van ’s werelds belangrijkste namen op het vlak van hedendaagse dans, die, dankzij haar nauwe band met Portugal, bijdroeg tot een sterke verspreiding en verrijking van hedendaagse dans in het land.
De meermalige samenwerking met de Companhia Nacional de Bailado (het Nationaal Ballet van Portugal) en haar residentie als artiest van de stad Lissabon in 2012 zijn enkele voorbeelden die deze hechte relatie met Portugal illustreren.

Anne Teresa De Keersmaeker, die in 2012 als artist in residence in Lissabon verbleef, werd eerder al in andere landen geëerd. Sinds 1996 draagt ze in haar eigen land de titel van Barones, kreeg ze van de Vlaamse regering de 'Prijs voor Algemene Culturele Verdienste', werd ze in Frankrijk benoemd tot 'Commandeur de l'ordre des Arts et des Lettres en in Wenen vereerd met de "Goldenes Verdienstzeichen des Landes Wien (Gouden Orde van Verdienste).

Terug

De Munt - Anne Teresa De Keersmaeker ontvangt de Medaille van Culturele Verdienste van de Portugese regering.
 
Extra
Muros