MyMM: video's, foto's, artikels
 

MM on air - Antonio Pappano

Di  1  April 2014

Om de vijftigste verjaardag te vieren van het federale statuut van de Munt, wijdt Musiq’3 vijf uitzendingen aan de geschiedenis van de Munt. Samen met vijf muziekdirecteurs die elk hun beste productie voorstellen, blikken we terug op de afgelopen vijf decennia.

Meer lezen

Elke laatste zaterdag van de maand om 19 uur, geeft Camille De Rijck afspraak op Musiq’3, samen met Peter de Caluwe, de dirigenten en speciale genodigden.

Op 29 maart wordt de uitzending gewijd aan Antonio Pappano, muziekdirecteur van de Munt van 1992 tot 2002, die een heruitzending van Peter Grimes van Benjamin Britten voorstelt.

Terug

De Munt - MM on air - Antonio Pappano

Early Bird campagne 2014-2014

Vr  11  April 2014

De beste plaatsen voor deze voorstellingen Shell Shock (Nicholas Lens & Nick Cave), Medúlla (Björk) en Creation 2015 (Anne Teresa De Keersmaker / Brian Eno) zijn uitzonderlijk te koop van zaterdag 12 april tot en met zaterdag 26 april, voor de start van de officiele ticketverkoop! Wees er snel bij, de actie is slechts 15 dagen geldig en de plaatsen zijn beperkt.

De Munt - Early Bird campagne 2014-2014

De Kinderkoren van de Munt recruteren

Do  10  April 2014

De Kinderkoren van de Munt zoeken

  • Jongens en meisjes tussen 7 en 10 jaar voor het Aspirantenkoor
  • Jongens en meisjes tussen 10 en 13 jaar voor het Kinderkoor
  • Meisjes tussen 13 en 18 jaar voor La Choraline

Dit jaar worden audities georganiseerd op 18, 21, 25 & 28 juni 2014.

De Munt - De Kinderkoren van de Munt recruteren

Streaming Au Monde

Woe  9  April 2014

De Munt laat u al haar operaproducties gratis ontdekken op het internet. De dagen na de laatste voorstelling van iedere productie kunt u onze opera’s gedurende drie weken gratis (opnieuw) bekijken op deze website.
Deze uitzendingen worden mogelijk gemaakt door de steun van onze mecenassen van MMChanel.

Au Monde is integraal te bekijken van woensdag 23 april (om 20u) tot en met dinsdag 13 mei 2014.

De Munt - Streaming Au Monde

Rondleiding scene en machinerie

Woe  26  Maart 2014

Op zaterdagen 17 mei, 21 en 28 juni 2014, geeft Laurent Le Bec, licenciaat letteren en inspiciënt in de Munt, een rondleiding met als thema «Scène et machinerie au Théâtre de la Monnaie».

Vertrek om 10u45 aan de boekhandel Quartiers Latins, Martelaarsplein - 1000 Brussel

>> inlichtingen en reservaties: 02 227 34 00

>> Meer info vindt u in het onderstaande document.

Meer lezen

 17 mai, 21 et 28 juin,

Terug

Seizoen 2014-2015 on line

Do  20  Maart 2014

Niets menselijks is ons vreemd. Verleidelijk, verwarrend maar steeds aangrijpend; het seizoen 2014-2015 van de Munt is samengesteld vanuit de overtuiging dat zonden kunnen worden beschouwd als een overdosis aan deugd. Gramschap, gulzigheid, hebzucht, afgunst, wellust, luiheid, hoogmoed.

Maak van de Munt uw achtste hoofdzonde!

De Munt - Seizoen 2014-2015 on line

Gerard Mortier overleden

Zo  9  Maart 2014

Met veel verdriet vernemen we dat Gerard Mortier is overleden. Het voltallige Munt-team wenst zijn innige deelneming te betuigen bij het verlies van deze charismatische en daadkrachtige persoonlijkheid, met wie een aantal van ons gedurende lange tijd mochten samenwerken.

De Munt - Gerard Mortier overleden

EXCESS (01.03.2014) geannuleerd

Di  25  Februari 2014

Het evenenement EXCESS to be or not to be radical van zaterdag 1 maart is geannuleerd.
Heeft u al een ticket? Dan wensen wij die uiteraard terug te betalen. U kunt zich hiervoor wenden tot de MMBoxOffice (02 212 12 11 - boxoffice@demunt.be).

MMM 24

Ma  10  Februari 2014
De Munt - MMM 24

Audities voor het Symfonieorkest van de Munt

Di  4  Februari 2014

De Munt organiseert audities ter aanwerving van 2 viool II tuttisten, 2 altviool solisten, 1 contrabas tuttist, 1 contrabas solist, 1 altviool tuttist

De Munt - Audities voor het Symfonieorkest van de Munt

Parsifal in het Teatro Comunale di Bologna

Vr  31  Januari 2014

In januari stond onze Parsifal in een regie van Romeo Castellucci op de affiche van het Teatro Comunale di Bologna.

Meer lezen

Deze spraakmakende productie van Romeo Castellucci werd drie jaar geleden in Brussel zeer enthousiast onthaald. The New York Times sprak toen over “a new light on a difficult opera”. Wie houdt van de vooruitstrevende en atypische aanpak van Castellucci kan in maart naar deSingel voor zijn voorstelling Giudizio, Possibilità, Essere. En in juni is hij terug in de Munt voor een nieuwe productie van Orphée et Eurydice.

Terug

De Munt - Parsifal in het Teatro Comunale di Bologna

Kát’a Kabanovà van Andrea Breth in de Staatsoper Berlin

Vr  31  Januari 2014

Tot 16 februari is onze productie van Kát’a Kabanovà – in een regie van Andrea Breth en onder muzikale leiding van Simon Rattle – te zien in de Staatsoper Berlin.

Meer lezen

In haar enscenering roept Breth de innerlijke wereld van de kwetsbare Kát’a op die onder grote sociale druk staat. Een productie van een bijna ondraaglijke intensiteit, wat men ook in Berlijn zo heeft aangevoeld: “Sobald das Licht erlischt, ist man der existenzialistischen Wucht eines Geschehens ausgeliefert, in das man auch als Zuschauer erbarmungslos hineingeworfen wird.” (Hannoversche Allgemeine Zeitung, 27.01.2014)

Terug

De Munt - Kát’a Kabanovà van Andrea Breth in de Staatsoper Berlin

Michael Haneke’s Così fan tutte nu op dvd

Vr  24  Januari 2014

Hoe noodlottig is het streven om in liefdeszaken de waarheid te willen achterhalen? Vrouwen en mannen verschroeien hart en vleugels in hun pogingen om de liefde te doorgronden. Perversiteit en wreedheid verdrijven al snel hunkering en tederheid… Michael Haneke’s veelgeprezen productie van Mozarts opera, live opgenomen in het Teatro Real te Madrid in de lente van 2013, is nu uit op dvd!

De Munt - Michael Haneke’s Così fan tutte nu op dvd

Ludovic Morlot neemt het Requiem van Bruneau op

Ma  25  November 2013

Recent verscheen bij het label Cypres de eerste cd van onze chef-dirigent Ludovic Morlot samen met het Symfonieorkest en koor van de Munt.

Meer lezen

Naast het Requiem van Alfred Bruneau – een vergeten pareltje dat dankzij onze musici en de solisten Mireille Delunsch, Nora Gubisch, Edgaras Montvidas en Jérôme Varnier herontdekt kan worden –, vindt u er ook nog de Suite Symphonique Pelléas et Mélisande gecomponeerd door Marius Constant, naar de gelijknamige opera van Claude Debussy.
Deze CD is verkrijgbaar in de MMShop.

Terug

De Munt - Ludovic Morlot neemt het Requiem van Bruneau op

Anne Teresa De Keersmaeker uitgeroepen tot ‘Danseres van het Jaar’

Di  12  November 2013

In het Yearbook 2013 van het Duitse tijdschrift Tanz werd Anne Teresa De Keersmaeker voor het tweede opeenvolgende jaar onderscheiden met de titel ‘Danseres van het Jaar’.

Meer lezen

Vorig jaar ontving ze deze onderscheiding voor haar aandeel in Once (1992), Keeping Still (2007) en 3Abschied (2009). Dit jaar kreeg ze de titel naar aanleiding van Partita 2, een choreografie op Bachs bekende suite voor viool die ze samen met de Franse choreograaf Boris Charmatz bedacht en danste.

Terug

De Munt - Anne Teresa De Keersmaeker uitgeroepen tot ‘Danseres van het Jaar’

Parsifal van Castellucci op DVD

Ma  11  November 2013

Romeo Castellucci’s eerste operaproductie is nu te (her)ontdekken vanuit uw eigen zetel.

Meer lezen

Wagners Parsifal wordt algemeen beschouwd als een werk vol raadsels en tegenstellingen. Dat schrikte regisseur Romeo Castellucci echter niet af: in 2011 regisseerde hij in de Munt een zeer persoonlijke en vernieuwende versie van Wagners laatste opera. De gedurfde enscenering en controversiële stijl maken van deze Parsifal een atypische voorstelling.
Een niet te missen meesterstuk in uw collectie.

Uitgebracht door Bel Air.

Terug

De Munt - Parsifal van Castellucci op DVD

Net verschenen: Flashback 2012-2013

Vr  1  November 2013

De sterke momenten van een boeiend seizoen te boek gesteld. Deze uitgave verzamelt cijfers, beeldmateriaal en uitspraken van het vorige seizoen in de Munt.

Meer lezen

De schrijver Jean-Philippe Toussaint en essayist Stefan Hertmans beantwoorden vragen over het vrouwelijke verlangen en proberen zo de vrouwen te doorgronden die u vorig seizoen op de scène hebt gezien en die u hebben ontroerd, gefascineerd of ontredderd.

Flashback 2012-2013 is te koop in het bespreekbureau voor de prijs van 5 €.

Terug

De Munt - Net verschenen: Flashback 2012-2013

Peter de Caluwe ontvangt Frans ereteken

Ma  14  Oktober 2013

Peter de Caluwe ontving op 3 oktober het ereteken van Ridder in de Orde van Kunst en Letteren uit handen van Dhr. Bernard Valero, de Franse ambassadeur in ons land. De Franse republiek wil hiermee zowel zijn verdiensten erkennen als algemeen directeur van de Munt als zijn engagement ten dienste van de Europese cultuur.

De Munt - Peter de Caluwe ontvangt Frans ereteken

Start ticketverkoop 2de helft van het seizoen

Za  14  September 2013

Vanaf dit seizoen hoeft u niet langer te wachten om uw plaatsen te reserveren in de Munt. Op 5 oktober start de losse ticketverkoop voor alle voorstellingen van het seizoen 2013-2014. Aarzel niet en laat u verleiden door onze tickets vanaf €12.

Meer lezen

Wenst u meerdere voorstellingen te combineren? Ga dan voor een abonnement MMChoice en geniet van de vele extra voordelen voor abonnees.

Op zaterdag 5 oktober kan u vanaf 10u ter plaatse in het bespreekbureau of telefonisch uw tickets kopen of vanaf 12u online. We kijken er naar uit u te mogen verwelkomen!

Terug

De Munt - Start ticketverkoop 2de helft van het seizoen