MyMM: video's, foto's, artikelsOnline tickets
De Munt - Partita 2
De Munt ¦ Dans ¦ Partita 2 ¦ Intro

Partita 2

Sei Solo

Uit een spontaan improvisatiemoment, 's morgens vroeg in 2010 op de lege scène van het Cloître des Célestins in Avignon, bleek hoe vanzelfsprekend de artistieke band is tussen Anne Teresa De Keersmaeker en Boris Charmatz. Ze delen een dubbele passie voor choreografische structuren en de vrijheid van improvisatie Als erkende makers voelen ze beiden ook de onbedwingbare behoefte om zelf te dansen.

De choreografie van Anne Teresa De Keersmaeker krijgt zijn vorm doorheen de levendige architectuur van Bachs Partita nr.2, live uitgevoerd door Amandine Beyer. Beide dansers gaan op zoek naar de beweging verbonden aan de muziek, zich bewust van Bachs meesterschap, maar zonder overdreven bewondering ervoor.

Beeldend kunstenaar Michel François creëert zijn derde scenografie voor Rosas. Zoals zo vaak in hun samenwerkingen geldt in dit duet het principe ‘less is more’; de kracht schuilt in de eenvoud. Op de muzikante en haar instrument na is de scène leeg. De Keersmaeker en Charmatz nodigen ons uit om getuige te zijn van de essentie en de complexiteit van hun gezamenlijk onderzoek, en om hun passie voor beweging en reflectie met hen te delen.


Wereldcreatie
Productie Rosas
Coproductie De Munt / La Monnaie, Kunstenfestivaldesarts, Festival d'Avignon, Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, ImPulsTanz (Wien), La Bâtie - Festival de Genève, Berliner Festspiele, Théâtre de la Ville (Paris), Festival d'Automne (Paris), Fundação Calouste Gulbenkian (Lisboa)
In het kader van Kunstenfestivaldesarts
Met de steun van Musée de la danse - Centre chorégraphique national de Rennes et de Bretagne
© Anne Van Aerschot
 
   
Extra
Muros