MyMM: video's, foto's, artikels
 
De Munt - Prinses Turandot

Prinses Turandot

Workshop op school voor de 1ste graad van het lager onderwijs

De mooie prinses Turandot heeft vele aanbidders, maar een huwelijk interesseert haar hoegenaamd niet! Daarom bedenkt ze een plannetje: elke prins die met haar wil trouwen, moet eerst drie raadsels oplossen. Wie de antwoorden vindt, mag haar man worden. Maar als hij zich vergist, wordt hij onthoofd. Haar raadsels zijn zo moeilijk om op te lossen dat alle kandidaten er het leven bij inschieten. Het volk verdraagt dit gruwelijk spelletje stilaan niet langer en smeekt de prinses om een prins uit te kiezen, maar ze blijft onverzettelijk. Wordt ze een ijsprinses?

Prinses Turandot is een originele sprookjesopera voor kinderen. Het verhaal wordt verrijkt met uittreksels uit Turandot van Puccini maar ook met uittreksels uit Die Zauberflöte van Mozart, L’Enfant et les sortilèges van Ravel en tal van andere fragmenten.

Tijdens de workshop maken de kinderen kennis met prinses Turandot en met alle prinsen die bij haar op bezoek komen… Zingen, dansen, vertellen, fantaseren, een onvergetelijke onderdompeling in dit oud Perzisch sprookjesverhaal.

Praktische info:

- workshop, 1 dag op school

- eerste trimester alleen voor het tweede leerjaar
- tweede en derde trimester voor eerste én tweede leerjaar
- niet in januari en februari
- € 8 per leerling (minimum 16 leerlingen te betalen)


>> inschrijvingen