MyMM: video's, foto's, artikels
 
De Munt - Ludovic Morlot

Ludovic Morlot

De Fransman Ludovic Morlot is violist van opleiding en studeerde nadien orkestdirectie in Londen, eerst aan de Royal Academy of Music waar hij in 2007 promoveerde als Associate, en nadien aan het Royal College of Music.
Naast zijn vaste samenwerking met het New York Philharmonic Orchestra en het Chicago Symphony Orchestra, dirigeerde hij recent de symfonische orkesten van Philadelphia, Cleveland en Pittsburgh. Hij knoopte ook hechte banden aan met het Boston Symphony Orchestra, dat hij dirigeerde in Boston en Tanglewood en op tournee naar de Westkust van de Verenigde Staten. In Europa dirigeerde hij onder meer het Filharmonisch Orkest van Tsjechië, het London Philharmonic Orchestra, de Staatskapelle Dresden, het Budapest Festival Orchestra en het Filharmonisch Orkest van Stockholm. Recent debuteerde hij op het Saito Kinen Festival te Japan en werkte hij samen met het Filharmonisch Orkest van Tokio, het Koninklijk Concertgebouworkest en de Los Angeles Philharmonic.
Sedert januari 2012 is Ludovic Morlot chef-dirigent van de Munt. Hij leidde het Symfonieorkest van de Munt al in diverse symfonische concerten met werk van Dutilleux, Mozart, Britten, Beethoven, Schumann, Bach, Berg en Bruneau, en tevens voor de operaproducties Pelléas et Mélisande (Debussy) en Così fan tutte (Mozart). Dit seizoen leidt hij een nieuwe productie van Don Giovanni en een concert met Berlioz’s L'Enfance du Christ. Vorig seizoen dirigeerde hij La Clemenza di Tito (Mozart) and Jenůfa (Janáček) en tal van concerten, waaronder Brittens War Requiem en de Trois Petites Liturgies van Messiaen (hernomen in Aix-en-Provence).
Sedert september 2011 is hij tevens muziekdirecteur van het Seattle Symphony Orchestra dat hij dit seizoen op tal van gelegenheden leidt: een galaconcert met pianist Lang Lang, een concert met werk van John Luther Adams, Varèse en Debussy in de Carnegie Hall te New York, en tijdens concerten met werk van uiteenlopende componisten als Pierre Boulez, Pascal Dusapin, Dvořák, Mahler, Verdi, Ravel en Stravinsky.
Dit seizoen dirigeert hij ook het Orchestre National de France en het Rundfunk Sinfonieorchester Berlin, en hij sluit het seizoen van het BBC Symphony Orchestra in het Londense Barbican Centre met Les Mamelles de Tirésias (Poulenc) en het Requiem van Fauré. Ludovic Morlot is titularis van de leerstoel orkestdirectie van de University of Washington School of Music in Seattle.

>> http://ludovicmorlot.com

Keep the
lights on!