MyMM: video's, foto's, artikels
 
De Munt - Alain Altinoglu

Alain Altinoglu

Met ingang van januari 2016 wordt Alain Altinoglu de muziekdirecteur van de Munt.

Het is met veel enthousiasme dat Peter de Caluwe en het team van de Munt hem verwelkomen en uitkijken naar een samenwerking die zich over meerdere seizoenen zal uitstrekken. Alain Altinoglu was reeds in de Munt te gast als dirigent van Massenets Cendrillon in december 2011 en voor een aantal symfonische concerten met het Muntorkest.

Zijn internationale carrière nam afgelopen jaren een hoge vlucht, met veelvuldige projecten bij grote operahuizen als de Metropolitan Opera in New York (een nieuwe Werther nog vorig seizoen) de Wiener Staatsoper (Simon Boccanegra, Don Carlos, Salome en binnenkort een nieuwe Macbeth) en de Staatsoper Berlin (Faust). In Zürich was hij te gast voor ondermeer Der fliegende Holländer en in München dirigeerde hij recent de nieuwe productie van Manon Lescaut. In juni jongstleden debuteerde hij bij het Royal Opera House Covent Garden met Don Giovanni. Deze zomer was hij voor het eerst te gast bij de Bayreuther Festspiele voor Lohengrin. In maart 2016 zal hij een nieuwe productie van Iolante / Notenkraker dirigeren en voor volgende zomer staat zijn debuut bij de Salzburger Festspiele gepland.

Alain Altinoglu is eveneens een gevierd dirigent in het symfonisch repertoire en werkte met prominente orkesten als de Chicago Symphony, het Philadelphia Orchestra, het Orchestre National de France, het Orchestre de Paris, het Orchestre Philharmonique de Radio France, het Orchestre National de Lyon, het City of Birmingham Symphony Orchestra, de Gothenburg Symphony, de Staatskapelle Dresden, de Staatskapelle Berlin, het Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, de Bamberger Symphoniker, het Ensemble Intercontemporain, de Wiener Symphoniker, het Radio-Symphonieorchester Wien, het Tonhalle Orchester Zurich en het Orchestre de la Suisse Romande.

Ons huis is trots om met een chef als Alain Altinoglu te werken, die zowel op het vlak van opera als in het concertrepertoire zijn lauweren reeds heeft gehaald.


Download filesExtra
Muros