MyMM: video's, foto's, artikels
 
De Munt - Martino Faggiani

Martino Faggiani

Martino Faggiani werd geboren in Rome. Na studies piano, klavecimbel en compositie aan het Conservatorium Santa Cecilia van zijn geboortestad, legde hij zich toe op de directie van tal van vocale ensembles. In 1992 werd hij assistent van Norbert Balatsch in de Accademia di Santa Cecilia. Hij werkte mee aan alle producties van deze instelling en leidde er meermaals de uitvoeringen van voorstellingen. Hij werkte er met Claudio Abbado, Rinaldo Alessandrini, Rudolf Barshai, Fabio Biondi, Myung-Whun Chung, Daniele Gatti, Gianluigi Gelmetti, Enrique Mazzola, Kent Nagano, Daniel Oren, Georges Prêtre, Claudio Scimone, Giuseppe Sinopoli en Vladimir Spivakov. Daarnaast leidde hij ook het Coro giovanile di Santa Cecilia, een koor dat werd opgericht door Bruno Cagli.
Sinds 2000 is hij dirigent van het koor van het Teatro Regio te Parma, maar hij wordt ook gevraagd als gastdirigent door onder meer het Chœur de Radio France te Parijs en het Belcantokoor, een gezelschap in residentie bij het Reatefestival in het Italiaanse Rieti. Hij werkt samen met dirigenten als Bruno Bartoletti, Sir Colin Davis, Rafael Frühbeck de Burgos, Riccardo Muti en Youri Temirkanov.
Zijn discografie bevat onder meer een opname van Assassinio nella cattedrale (Pizzetti) voor Deutsche Grammophon, werken van Verdi (Ernani en Macbeth) en Marino Faliero (Donizetti). Als grote successen vermelden we zijn medewerking aan Œdipus Rex (Stravinsky) met Gianluigi Gelmetti, Aida (Verdi) in het Teatro San Carlo te Napels, en Novae de infinito laudes (Henze) en Juditha triumphans (Vivaldi) onder leiding van Alessandro De Marchi.
In de Munt bereidde hij het Muntkoor voor op Norma (Bellini), Nabucco, Macbeth en de Messa da Requiem (Verdi), La Bohème (Puccini), Don Quichotte (Massenet), Les Huguenots (Meyerbeer), Œdipe (Enescu), Cendrillon (Massenet), Otello (Rossini) en Il Trovatore (Verdi).

Extra
Muros