MyMM: video's, foto's, artikels
 
De Munt - Groepen

Groepen

De Munt: verleden, heden en toekomstU wilt met uw vereniging of organisatie, met vrienden of kennissen een originele uitstap maken? Een rondleiding achter de schermen van de Munt dompelt u en uw gezelschap helemaal onder in de wondere operawereld.De Munt dankt zijn grote internationale uitstraling aan de artistiek hoogstaande producties, de culturele veelzijdigheid van het huis en van de artiesten en aan zijn pilootfunctie op het gebied van publieksverbreding.Een gids neemt u mee langsheen de inkomhal, de eretrappen, de Grote Foyer, de Grote Zaal, de Koninklijke Loge en het Koninklijk Salon. Geschiedenis en architectuur van dit operahuis komen ruimschoots aan bod, alsook het tot stand komen van een opera, van concept tot première. Ook staat er een bezoek aan de museale ruimte op het programma, waar een unieke maquette van een baroktheater in Italiaanse stijl te bezichtigen is.Opgelet! Om praktische en veiligheidsredenen maakt een bezoek aan de scène, de coulissen en de ateliers geen deel uit van deze rondleiding. Bovendien hangt de bevestiging van uw aanvraag af van de repetitieplanning, die steeds veranderlijk is. Een aanvraag is geen garantie. Indien een rondleiding op de door u gevraagde datum niet mogelijk is, zoeken wij graag samen met u naar een alternatief.

 

>> praktische info

 • op afspraak van september tot en met mei, niet op wettelijke feestdagen
 • opgelet: rondleidingen dienen minimaal 4 weken op voorhand gereserveerd te worden
 • prijzen:
  +30 jaar: 12 € (minimum 180 € of 15 personen per gids)
  -30 jaar en volwassenonderwijs: 6 € (minimum 90 € of 15 personen per gids)
 • duur: 1,5 uur
 • aantal deelnemers: max. 25 personen per gids
 • rondleidingen mogelijk in het Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans, Italiaans en Russisch (vanaf februari 2015)
 • vertrekpunt: Wolvengracht 39/41
 • gelieve vooraf te verwittigen indien u moeilijk te been of rolstoelgebruiker bent
 • wijzigingen of annulatie: tot 10 werkdagen vooraf

Gelieve onderstaand reservatieformulier in te vullen om een rondleiding te boeken. Voor verdere vragen kan u terecht bij Virginie Peters (rondleidingen@demunt.be).

>> inschrijvingen

 

Voor bedrijven bieden wij graag een formule op maat. Gelieve hiervoor contact op te nemen met de dienst Corporate.

 

De Munt is opgenomen in Visit Theatres, een gids voor rondleidingen in theaterhuizen van Groot-Brittannie, Nederland en Belgie met informatie over rondleidingen in, maar ook over de geschiedenis en de architectuur van theatergebouwen. Visit Theatres is onderdeel van de European Route of Historic Theatres project en wordt gesteund door het Cultuurprogramma van de Europese Unie.
>> visittheatres.org

Extra
Muros