MyMM: video's, foto's, artikels
 
De Munt - Muzische dag lerarenopleiding

Muzische dag lerarenopleiding "Sindbad"

Workshop op school of in de Munt voor lerarenopleiding lager onderwijs
+ schoolvoorstelling in de Munt

Een Muntmedewerker geeft toelichting bij het educatieve aanbod van de Munt, specifiek over het concept van de workshops voor het lager onderwijs. Vervolgens dompelen we de studenten onder in onze SINDBAD-workshop.
Drama, muziek, woord, dans, expressie, allemaal muzische vormen die in opera samenkomen. Als kers op de taart wordt de schoolvoorstelling bijgewoond.

De Britse componist Howard Moody heeft zich voor het schrijven van Sindbad laten inspireren door Sindbad, de wijze avonturier uit oude Perzische verhalen en door Sheherazade, die via het vertellen van verhalen (van 1001 nacht) haar leven kon veilig stellen.

In september 2013 begint voor  ongeveer 200 kinderen uit vier Brusselse scholen het Sindbadavontuur. Wekelijks zullen zij met hun leerkrachten en met Muntmedewerkers aan de slag gaan! Zingen, bewegen, dansen … zo maken zij onder leiding van choreograaf Thierry Thieû Niang een échte voorstelling die in wereldpremière zal gaan op 14 februari 2014. Graag tonen wij dit werk ook aan andere kinderen en willen wij ook hen door een workshop van één dag inwijden in het verhaal van Sindbad en Sheherazade. Deze figuren worden vertolkt door professionele operazangers. Sindbad zal de kinderen aanmoedigen om zich een weg te zoeken doorheen de vele uitdagingen van het leven terwijl Sheherazade hen door haar verbeeldingskracht helpt een Stad van Vrede te stichten.

Praktische info

- workshop 1 dag op school of in de Munt op een af te spreken datum
- schoolvoorstelling op dinsdag 18 februari om 11u in de Grote Zaal van de Munt


- € 14 per student

- minimum 16 studenten te betalen

>> inschrijvingen